понеділок, 4 вересня 2023 р.

Підтримка ініціатив спільнот - оголошено конкурс міні грантів

Рівненський обласний благодійний фонд «Наше Майбутнє» оголошує конкурс по підтримці ініціатив спільнот «Survivor and community-led crisis response (SCLR) in Ukraine»/ «Підтримка ініціатив спільнот» та запрошує Вас подати проектну пропозицію.

Мета даного проєкту: підтримка різноманітних ініціатив різних спільнот для покращення їх добробуту в умовах війни та розвитку їх потенціалу для подальшої допомоги нужденним.

Географія проєкту: Рівненська та Волинська області.

Учасники конкурсу: ініціативні групи можуть бути як офіційно зареєстрованими організаціями (наприклад, НУО, волонтерський рух, благодійний фонд), так і незареєстрованими групами, які об’єдналися для вирішення проблеми на територіях, або в місцях перебування значної кількості внутрішньо переміщених осіб.

Незареєстровані групи та громадські ініціативи повинні подавати заявку на конкурс разом з партнерською зареєстрованою організацією, зареєстрованою юридичною особою, яка виступає партнером-представником Ініціативної групи спільноти задля вирішення проблеми чи реалізації проекту, при цьому така організація повинна бути внесеною до Реєстру неприбуткових організацій та установ, або надати в заявці обґрунтоване пояснення щодо відсутності такої партнерської організації.

Ініціативні групи можуть включати: 

• представників уразливих до ВІЛ груп (ЛВІН, ЛЖВ, СР, ЧСЧ, ЛГБТ);

• жінок з дітьми;

• багатодітні сім’ї;

• вимушено переміщених осіб (ВПО);

• людей з обмеженими можливостями (інвалідністю);

• людей, що опинилися у складних життєвих обставинах тощо.

Гранти НЕ надаватимуться: комерційним організаціям, політичним партіям, урядовим інституціям та заявникам, що планують використовувати реалізовану ініціативу з метою отримання прибутку. 

Для того, щоб отримати кошти на вирішення своєї проблеми, ініціативна група спільнот повинна подати заявку (заповнивши спеціальну форму, яка надійде за запитом на електронну пошту, зазначену в цьому оголошенні нижче) на відкритий конкурс відповідно до умов. В цій заявці необхідно зазначити та описати: 

• суть проблеми, на вирішення якої ініціативна група потребує фінансової допомоги, 

• конкретні дії, як ця проблема буде вирішена, 

• детальний бюджет, 

• який результат для спільноти принесе вирішення проблеми, 

• відповідальних осіб тощо.

Можливі форми діяльності: надання міні-грантів спільнотам на нагальні гуманітарні потреби, що виникають під час війни. Такі, як наприклад, організація доступу до ресурсів першої необхідності (води та харчування – наприклад, буріння свердловини, риття колодязів, ремонт магазину, гуртожитку, мосту тощо), ліків, медичної допомоги; відновлення задовільних умов для проживання (окрім капітальних ремонтів помешкань) та інші за обставинами. Вигода від міні-гранту повинна бути для багатьох представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо.

Для участі в конкурсі заявки будуть прийматися до 15.09.2023р.

За результатами конкурсу фінансування отримає мінімум 10 міні-грантів.

В рамках конкурсу передбачено створення, підтримка та супровід мінімум 5 ініціативних груп, які подаватимуться на конкурси організації, за допомогою фасилітатора

Максимальний граничний розмір одного міні-гранту 182 000 грн

Орієнтовні терміни фази проєкту:

До 15.09.2023 – Кінцевий термін для подачі заявок;

До 01.10.2023 – Розгляд заявок і оголошення результатів;

Безпосередня реалізація проекту протягом 1,5-2 місяців з моменту оголошення результатів конкурсу. 

Дізнатися детальні умови конкурсу, узгодити усі уточнюючі питання, а також надіслати ваші проєктні пропозиції (заповнена аплікаційна форма і форма бюджету) можна написавши на електронну адресу організації - caidhum2022@gmail.com

Фесовець Наталія, фасилітатор проєкту(куратор) 0984126581

Олена Дітлашок, керівник проєкту у Рівненській області, caidhum2022@gmail.com, моб. 066-893-48-83


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації