четвер, 14 вересня 2023 р.

Інтернаціоналізація – культурна спільнота Рівного вчиться розвивати міжнародну співпрацю

Делегація представників стейкхолдерів розвитку культури Рівного беруть участь у навчальному інтенсиві з розвитку міжнародної співпраці у сфері культури та креативних індустрій, який відбувається у місті Люблін.  Спільно з представниками з Вінниці та Одеси учасники упродовж трьох днів вчилися покращувати свою здатність будувати ефективні міжнародні партнерства та залучати ресурси до них. Зустріч об’єднала представників муніципальної влади та незалежних регіональних митців для спільної роботи в групах по розробці ідей для подальшої міжнародної співпраці.

Фасилітаторка тренінгу Тамара Сухенко наголосила, головна мета навчання – зосередити зусилля на збереженні та підтримці творчої спільноти та культурної спадщини міст у воєнний час, а також активізації їхнього потенціалу у повоєнному регіональному розвитку. 

Упродовж трьох днів в інтерактивному форматі учасники розглянули та пропрацювали у практичній площині наступні теми:


Як стратегії культурного розвитку міст можуть бути реалізовані в контексті міжнародного співробітництва під час війни та післявоєнного розвитку.

Розуміння потреб та інтересів ключових стейкхолдерів, включаючи міжнародні організації.

Підходи та найкращі практики залучення міжнародних партнерів та особливості фінансування міжнародних культурних проєктів.

Роль культури в соціальному розвитку регіонів, покращення адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб та біженців, а також підтримка стійкості мешканців громад.

Інструменти для створення міжнародних проєктів, включаючи: розробку проектів, пошук партнерів, фандрайзинг.

Логіка створення міжнародних проєктів, які враховують контекст війни, цілі стратегії та інтереси міжнародних партнерів.

Горизонтальні зв’язки між учасниками для подальшої співпраці – обміну досвідом, взаємопідтримки та майбутнього партнерства.





Про проєкт

«EU4Culture» — це проєкт, що фінансується Європейським Союзом і підтримує культурний і творчий сектор з особливим акцентом на нестоличні міста та селища в країнах Східного партнерства: Вірменії, Азербайджані, Грузії, Республіки Молдова та України. Проект має на меті підтримати посилення ролі культурного сектору як рушійної сили економічного розвитку, сприяти міжкультурному діалогу для мирних відносин між громадами та обміну знаннями між країнами та сприяти покращенню місцевого управління в культурному секторі через підтримку регулятивних процесів. та політичний діалог за участю.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації