четвер, 21 вересня 2023 р.

Громади Рівненщини звертаються до вищого керівництва держави щодо збереження військового ПДФО у місцевих бюджетах

Громади Рівненської області прийняли звернення до Президента, Верховної ради та до своїх народних депутатів щодо збереження військового ПДФО у місцевих бюджетах. 


Нагадаємо, Асоціація міст України надала пропозиції до законопроєкту реєстр. № 10038 від 12.09.2023 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» з тим, щоб зберегти забезпечення військових підрозділів на існуючому рівні, захистити можливості муніципалітетів забезпечити мешканців укриттями, теплом з початку опалювального сезону, недопущення заборгованості з заробітних плат освітянам і виконанням державних зобов’язань перед дітьми, які постраждали внаслідок бойових дій.

Важливо, щоб у 2023 році в місцевих бюджетах був збережений «військовий» ПДФО, що дозволить громадам продовжувати допомагати військовим підрозділам і виконати всі відповідні річні програми. Адже альтернативних механізмів допомоги військовим в урядовому законопроєкті  немає.

 Більше того, вилучення «військового» ПДФО за кілька місяців до закінчення бюджетного року технічно зруйнує баланси всіх місцевих бюджетів.

Водночас у зверненнях громади наводять реальні суми, які спрямовують з місцевого бюдету на допомогу військовим. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації