середа, 1 листопада 2023 р.

В Острозі розпочав роботу Центр культурних креативних індустрій

Центр креативних індустрій в Острозі від моменту свого відкриття одразу розпочав активну роботу. Днями у новому центрі відбувся Форум «Грантові проєкти Рівненщини за підтримки УКФ 2023: виклики та перспективи». Участь у Форумі взяли  представники культурних інституцій Рівненської області, які презентували свої цьогорічні проєкти, що реалізовували за підтримки Українського культурного фонду.  Було представлено 10 цікавих культурно-мистецьких ініціатив, які сприятимуть збереженню та промоції культурної спадщини, а також розвитку культурних креативних індустрій регіону.

Директорка Березнівського міського будинку Наталія Мельник представила простір «Територія якісного звучання» та  створений у рамках проєкту запис локальної народної пісні в оригінальному аранжуванні. 

А директорка Березнівського краєзнавчого Наталія Трохлюк через відеопрезентацію запросила всіх відвідати новостворену експозицію про Митрофана Янцевича.


Представниця Музею історії Острозької академії Ольга Шляхова розповіла про проєкт оцифрування трьох мистецьких колекцій з фондів музею. А заступник директора Острозький замок - Державний історико-культурний заповідник м. Острог Андрій Брижук також представив дві важливих ініціативи щодо оцифрування музейних експонатів, а саме колекції острозького іконопису та кириличних стародруків з фондів заповідника.


Вразив учасників зустрічі проєкт, який презентував директор Державного архіву Рівненської області Олег Дзецько «Віртуальне Рівне: подорож у часі центральною вулицею міста», який реконструює вигляд міста міжвоєнних років. 

Про важливість підвищення інклюзивності галузі культури зазначила Руслана Броновицька, яка представляла команду проєкту «Домалюй промінчик зірочці». 

А керівник громадської організації Рівненська Горинь Олександр Денисюк презентував важливу ініціативу з каталогізації місць пам'яті про УПА на Рівненщині.

Команда ГО Town Image Studio демонструвала результати проектів «Анімаційна історія князів Острозьких» та детальніше розповіла про діяльність «Центру креативних індустрій», адже його також створили за підтримки УКФ.   

Проектна менеджерка громадської організації Town Image Studio Олеся Гощук розповіла – «У цьому році команда ГО Town Image Studio реалізовує два проєкти за підтримки Українського культурного фонду - «Центр культурних креативних індустрій» та «Анімаційна історія князів Острозьких». 19 жовтня відбулося відкриття центру неформальної освіти в галузі креативних індустрій в місті Острог Рівненської області. Для цього ми облаштували комфортний та оснащений необхідною технікою простір в одному з приміщень Національного університету «Острозька академія». Тут плануємо проводити освітні заходи для молоді та співробітників закладів культури, які хочуть впроваджувати інноваційні технології в своїх роботі. У цьому році у рамках проєкту буде проведено серію навчальних тренінгів з вивчення відеографії, оцифрування, 3D дизайну, 3D друку та інших тем, а також організовано креативний хакатон для молоді з різних регіонів України.»

«Анімаційна історія князів Острозьких»  це серія із 7 анімаційних відео про різні аспекти історії та культурного надбання князів Острозьких. Історичну атмосферу у відео реконструйовано за допомогою цифрових технологій. Проект сприятиме розвитку туристичного потенціалу міста та, завдяки онлайн формату, буде популярний серед широкої аудиторії як в Україні, так і закордоном. Серія відео буде розміщена на сайті «Віртуального музею спадщини князів Острозьких» та стане логічним продовженням ряду ініціатив з популяризації культурної спадщини княжого роду.

Організатори планують, що даний Форум стане щорічним, і наступного року ще більше культурних інституцій нашого регіону презентують власні напрацювання.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації