четвер, 23 листопада 2023 р.

Громади Рівненщини підтримують наших військових

Рівнерада виділила 20 млн грн на закупівлю дронів для ЗСУ.

Підтримка ЗСУ - першочергове завдання. Сьогодні під час сесії Рівненської міської ради депутати прийняли низку важливих для громади рішень.

Зокрема, виділили 20 мільйонів гривень для військових частин. Ці кошти будуть виділені на придбання дронів, які допоможуть нашим захисникам ще більш ефективно виконувати бойові завдання на передовій. Зокрема, йдеться про квадрокоптери DJI Mavic 3T, що є зараз найбільш затребуваними на лінії фронту. 

- Постійно, спілкуючись з військовими, знаю, наскільки складно забезпечити всі підрозділи необхідною кількістю розвідувальних дронів, наскільки це актуальне питання для наших бійців. Тому, я запропонував підготувати відповідне рішення і виділити додатково двадцять мільйонів на придбання дронів DJI Mavic 3T, щоб не на словах, а на ділі підтримати Збройні Сили України, - зазначив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Загалом же цього року на питання з рішеннями повʼязані з обороною було виділено з міського бюджету понад 360 мільйонів гривень. 

*Реалізовано за кошти платників податків

Сарненська міська рада виділила 6,5 мільйонів гривень на запити військових підрозділів.  Щоденно до ради звертаються командири різних військових підрозділів із запитами на придбання необхідного для них обладнання. 

На сьогодні маємо вже 29 військових підрозділів ЗСУ та ТРО, яким допомагаємо. Службу в них проходять мешканці нашої громади.

Відтак, на крайній сесії Сарненської міської ради депутати проголосували за виділення ще 6,5 мільйонів гривень для придбання старлінків, квадрокоптерів, FPV дронів, запчастин для дронів, пультів для квадрокоптерів, зарядних станцій, антен, акумуляторів, батарей та іншого.

У тому числі, одному з військових підрозділів надано субвенцію у розмірі пів мільйона гривень для придбання БПАК Валькірія. 

За зверненням керівництва військової частини А7032 Локницькою сільською радою було закуплено та передано ноутбуки, планшети, операційні системи, флешнакопичувачі на загальну суму 943 176 грн, витратні матеріали на суму 32 500 грн. Проходить закупівля перископів та зарядних станцій на суму 430 000 грн, а також буде закуплено глушилку дронів (антидронова рушниця) орієнтовною вартістю 560 000 грн.

На прохання керівництва військової частини А1495 сільська рада виділила та перерахувала субвенцію в розмірі 400 000 грн на покращення матеріально технічного забезпечення, а іншій військовій частині 100 000 грн субвенції на закупівлю оснащення. 

Підготовлено за матеріалами громад



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації