вівторок, 7 листопада 2023 р.

«Жінки в громаді» - презентують дієві кейси на шляху відновлення України (ВІДЕО)


У громадах Рівненщини активізували свою роботу жіночі громадські організації, свою діяльність вони спрямовують на різні соціальні групи, об’єднуються та реалізують соціально-важливі проєкти для своїх громад. Нині, ми познайомимось з  ГО «Жінки в громаді»  яка вже понад два з половиною роки працює у Здолбунівській громаді.  
Одне з головних завдань, яке поставили перед собою членкині організації -   сприяння забезпеченню реалізації права на освіту осіб з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами шляхом підтримки впровадження інклюзивного навчання на всіх рівнях освіти, залучення грантових коштів на покращення матеріального стану комунальних установ та закладів в громадах – розповіла керівниця організації Наталія Біндюк.  
ВІДЕО
Організація проводить активності, які спрямовані на підтримку дітей. Своєрідною візитівкою ГО «Жінки в громаді» є проведення до Дня батька дитячого легкоатлетичного марафону «KIDSзабіг», захід спрямований на утвердження сімейних цінностей, залучення сім’ї до національно –патріотичного виховання. Цей захід став прикладом співпраці місцевої влади, бізнесу та громадськості.
Від моменту реєстрації організація здобула перемогу у грантових конкурсах з такими проєктами у сфері освіти та культури:
- «Паркова алея «Зима Літо», завдяки якому облаштовано відпочинкову зону в міському парку для мам та дітей.

- «Простір без бар’єрів» - впорядкування подвір’я Здолбунівського інклюзивного центру, та створення першого в громаді відкритого простору для дітей з інвалідністю, де вони можуть проводити дозвілля.
- «Культурно-освітній простір Здолбунова» у співпраці зі Здолбунівським музеєм. В рамках проекту наша організація провела виставку художніх робіт дітей з особливими освітніми потребами.
- Забезпечення закладів освіти Здолбунівської громади приладами резервного живлення» - було закуплено автономні ліхтарики в укриття шкіл та садочків в рамках проекту «Сила Жінок».
- «КІДС-забіг» - проведення спортивного заходу для дітей в рамках проекту «Сила Жінок».
У жовтні розпочали реалізовувати проєкт «У кожній дитині є сонце», яким передбачено створення ресурсної кімнати в ЗДО «Усмішка» за підтримки Рівненського обласного благодійного фонду «Наше Майбутнє».
Громадська організація «Жінки в громаді» долучилась до акції «Спорт тобі личить», яку ініціювала Всеукраїнська єврейська жіноча організація «Проєкт Кешер». 

Організація «Жінки в громаді» долучилися до Меморандуму про співпрацю в Коаліцію «Рівненщина 1325».  Адже жінки - це завжди про взаємопідтримку та взаємодопомогу!
Влітку організація взяла участь  у зустрічі з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко та Президенткою БФ «Український жіночий фонд» Наталією Карбовською.  Важливо було почути про головні завдання та можливості для ГО в напрямку досягнення гендерної рівності, про наявні конкурсні програми від донорів – зауважила Наталія Біндюк.
Авторка Олена Семенович, використано матеріали ГО «Жінки в громаді»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації