вівторок, 2 березня 2021 р.

Мери пропонують керівництву держави збільшити відсоток зарахування ПДФО до місцевих бюджетів

Збільшити частку зарахування ПДФО до місцевих бюджетів до 80%. 
Із таким закликом мери українських міст звернулися до керівників держави під час засідання Ради розвитку громад та територій під головуванням Президента України.
Очільники місцевого самоврядування звернули увагу на недостатній рівень фінансового забезпечення територіальних громад.
Рівненщину на заході представляли міські голови Рівного, Козинської та Городоцької громад.

 Наповнення бюджетів громад – одне із важливих питань, яке обговорювали на засіданні. Під час зустрічі мери міст, що виступали від імені Асоціації міст України, звернули увагу на недостатній рівень фінансового забезпечення територіальних громад. Вони закликали керівників держави у наступному бюджетному процесі збільшити частку зарахування ПДФО до місцевих бюджетів. Міський голова Рівного Олександр Третяк таку пропозицію підтримує. У випадку прийняття таких змін, доходи міста Рівного додатково збільшаться на суму близько 400 мільйонів гривень. Це дасть можливість нам спрямовувати кошти на реалізацію пріоритетних напрямків на благо нашої громади.







Відео виступу Тернопільського міського голови С.Надала:



Водночас представники АМУ подякували за врахування інтересів територіальних громад при голосуванні за проект змін до Бюджетного кодексу України, а саме, збереження на постійній основі зарахування до доходів загального фонду бюджетів місцевого самоврядування 13,44% акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального.
На даний час в бюджети громад зараховується 60% податку на доходи фізичних осіб. Це основний податок для громад Рівненської області, подекуди від нього залежить до 80% бюджету.

Нагадаємо, секторальна стратегія «Місцеві фінанси», розроблена Асоціацією міст України в рамках проєкту ПУЛЬС та схвалена Правлінням АМУ, передбачає збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів до 80%.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС (USAID)
За матеріалами прес-сдужби АМУ



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації