пʼятницю, 19 березня 2021 р.

Острозька громада пройшла у фінал Конкурсу «Молодіжна столиця України»

18 березня Наглядова рада конкурсу«Молодіжна столиця України - 2022» визначила 10 фіналістів, які пройшли до наступного етапу конкурсу. Фіналістами стали:  Вінницька, Івано-Франківська, Луцька, Маріупольська, Миколаївська, Одеська, Острозька, Уманська, Хмельницька, Чернівецька.  Серед фіналістів Острог – мале місто, і саме вони змагатимуться на рівні з містами обласного значення. 

Начальниця відділу з питань молоді та спорту виконавчого комітету Острозької міської ради Анастасія Штундер розповіла – «Ми вже 4 роки беремо участь у конкурсі «Молодіжна столиця України». Вперше подавали заявку ще у 2017 році, потім щоразу цікавилися яких помилок припустилися, і працювали над зауваженнями. Цьогоріч нашу заявку ми опрацьовували спільно з молоддю нашої громади – молодіжною радою та студентами Острозької академії. Тепер у нас є нове завдання, потрібно до 11 квітня підготувати Програму заходів «Молодіжної столиці України - 2022». Оскільки ми хочемо здобути перемогу, тож і надалі будемо працювати з молоддю, ми хочемо почути їхні пропозиції, ми дотримуємося позиції -  влада чує і допомагає» -  зауважила Анастасія Штундер. 

 


Анастасія Штундер також написала на своїй сторінці у ФБ написала – «Молодіжна столиця - це про молодь, молодіжну політику, співпрацю молоді з місцевим самоврядуванням, створення комфортних умов для розвитку молоді, атмосферу міста, яку необхідно створювати разом! Прошу долучатися активну учнівську, студентську молодь, представників громадських організацій, усіх зацікавлених, кому небайдуже наше місто подавати свої пропозиції та показати, що ми найкращі з-поміж усіх фіналістів.» 

 

Регіональна координаторка конкрусу на Рівненщині Ольга Стецюк додала -  “Ми маємо багато планів, просто безліч, сила, мішок, аби вистачило сили їх реалізувати. Але маючи гарну команду з громадського активу, молодіжної ради, відділів та управлінь міської ради, підприємців, студентів та навіть учнів, ми таки станемо Молодіжною столицею! Сам план заходів ми будемо узгоджувати і робити це спільно зі всіма мешканцями громади!”. 
За посиланням можна ознайомитися з формою заявки 
http://youthcapital.org.ua/.../12/II-etap-Forma-zayavky.docx  


Фінал відбудеться 20 квітня 2021 року у м. Києві (за умови відсутності карантинних обмежень).  Нагадаємо, що «Молодіжна столиця України» - це всеукраїнський конкурс, який проводиться щороку з метою відзначення найкращого міста для проживання та розвитку молоді. Конкурс проводиться з 2017 року, його ініціаторами є Міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада України. Асоціація міст України є офіційним партнером в організації та проведенні Конкурсу. Експерт АМУ Миколюк Назар є членом Наглядової ради конкурсу.
Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації