середу, 10 березня 2021 р.

Секція секретарів рад територіальних громад Рівненщини працювала сьогодні у Рівному

Новообрані секретарі рад територіальних громад Рівненщини зібралися на першу робочу секцію, яку організувало Рівненське Регіональне  відділення Асоціації міст України. З вітальним словом до учасників зустрічі звернулася  виконавча директорка РРВ АМУ Тетяна Грещук.  Вона розповіла про головні завдання Асоціації міст України, її пріоритети у роботі, про основні законодавчі ініціативи АМУ які орієнтовані на інтереси місцевого самоврядування.  



Під час роботи секції розглянули ряд важливих та актуальних питань для роботи секретарів рад. Експерт з питань виконавчих органів влади, заступник начальника  управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради Людмила Стригунова розкрила новації у питаннях регламентації та організації роботи ради.  


Про актуальні питання становлення ОМС в умовах нового адміністративно-територіального устрою розповів консультант з правових питань Василь Курилас. 




Питання бюджетного процесу в умовах адмінреформи презентувала консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер. Особливу увагу звернула на субвенції районним радам, їх потрібно прописувати чітко. 




Про досвід роботи Здолбунівської міської ради та про роботу з депутатами розповіла  секретар Здолбунівської міської ради Валентина Капітула. Вона презентувала успішні кейси роботи з місцевими депутатами та як з ними комунікувати. 



«Проектний менеджмент потрібно розвивати та підсилювати, адже це дає можливість залучати додаткові кошти у громаду не залежно від типу проекту, та сподіватися що проектний менеджер покаже позитивні результати роботи вже у перший місяць – не варто. Адже це робота – стратегічна» – зауважила консультантка з питань економічного розвитку Руслана Стасюк.


Завершилася зустріч активним обговоренням проблемних питань, та обмін досвідом між новачками та вже досвідченими секретарями рад.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації