пʼятницю, 19 березня 2021 р.

У Дубні обговорили питання розвитку культурного співробітництва із Польщею

Міський голова Дубенської територіальної громади Василь Антонюк зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща в Луцьку Славоміром Місяком та аташе  Пьотром Урбановічом, аби обговорити питання поглиблення співпраці. В зустрічі також взяли участь заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Гемберг, депутат Рівненської обласної ради та керівник Агенції регіонального розвитку Олександр Процюк, відповідальні працівники міської ради.

Це був перший візит новопризначеного Генерального консула Польщі до міста Дубно. Тож в рамках зустрічі відбулося ознайомлення з напрацюваннями попередніх років, результатами співпраці з Генеральним консульством і з польськими містами-побратимами. 

 Також сторони обговорили можливості реалізації подальших спільних проєктів в галузях економіки та культури. Зокрема, проведення ювілейного конкурсу читців польської поезії імені Антонія Мальчевського, організації українсько-польського пленеру художників за твором А.Мальчевського “Марія” та створення у Дубні музею видатного просвітника Волині Тадуеша Чацького, проведення навчальних тренінгів та семінарів з проєктної діяльності.

Учасники зустрічі висловили сподівання, що попередня співпраця стане гарною передумовою для реалізації нових спільних ініціатив.

Сергій Гемберг зазначив - «Ми обговорили питання  культурної та ділової взаємодії. На сьогодні польські партнери в рамках проекту «Угода мерів» допомагають представникам Дубенської міської ради писати проекти. Найближчим часом ми очікуємо на старт великого масштабного конкурсу «Україна-Польща-Білорусь», де Дубенщина обов’язково братиме участь.»

Завдяки вдалому географічному розташуванню Дубенщина має шанси стати туристичним та інвестиційним хабом Рівненщини, розповів голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський. Тому сторони домовились про подальші зустрічі для напрацювання та реалізації спільних проектів.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС

За матеріалами Дубенської міської ради та Рівненської ОДА


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації