середу, 31 березня 2021 р.

«Система Prozorro. Здійснення публічних закупівель в ОМС. Оренда комунального майна» - тема практикуму у Рівненському РВ АМУ

У Рівненському РВ АМУ відбувся семінар для відповідальних осіб органів місцевого самоврядування, установ, організацій територіальних громад щодо вивчення законодавства у сфері публічних закупівель – «Система Prozorro. Здійснення публічних закупівель в ОМС. Оренда комунального майна.» Захід організований у рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID. Участь у вебінарі взяли близько 40 представників громад Рівненщини.

Захід розпочала виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук, вона зауважила – з публічними закупівлями потрібно бути вкрай обережними та уважними, адже ви працюєте з коштами свого місцевого бюджету, тому права на помилку не маєте.


Модераторка заходу  представниця Громадської ініціативи «За чесний тендер» Мирослава Примак підготувала найбільш проблемні та актуальні теми для громад,  усі учасники завчасно підготували перелік питань на які бажали отримати фахові рекомендації. 



Зокрема, тренерка надала методичні рекомендації щодо всіх етапів проведення процедури закупівель, починаючи з реєстрації на електронному майданчику, вимог до предмета закупівлі та їх документального підтвердження у складі тендерної пропозиції та оприлюдненням всієї інформації з використанням авторизованого електронного майданчика. 


Під час обговорення було порушено питання закупівлі електроенергії та інших комунальних послуг в 2021 році, а також ризики відкритих торгів. Наголосила -  до закупівлі медичних препаратів є окремі вимоги.

По закінченню навчання учасники мали можливість отримати роз’яснення законодавства з питань державних закупівель, зокрема через систему «ProZorro», отримати відповіді на питання, які виникають в ході проведення тендерних процедур.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС (USAID)


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації