пʼятницю, 26 березня 2021 р.

Зупинити не можна продовжити. Де поставити кому в децентралізації?

Які процеси відбуваються в об'єднаних територіальних громадах обласного центру, які межують з містом Рівне? Ці та інші питання обговорили в рамках форуму «Зупинити не можна продовжити. Де поставити кому в децентралізації?».

 Інтернет-форум відбувався у форматі Zoom-конференції. Кожен учасник дискусії мав можливість сказати свою думку про реформу децентралізації: плюси та мінуси, недопрацювання. Водночас у форматі офлайн до міського голови Рівного приєдналися Голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук, голови трьох громад навколо Рівного – Білокриницької, Великоомелянської та Шпанівської, а також староста селища Квасилів.

- Нам надзвичайно приємно, що сьогодні у форматі круглого столу ми розпочали конструктивний діалог про спільне життя обласного центру та передмістя, - говорить міський голова Рівного Олександр Третяк. - Ми маємо багато спільних планів, то ж нам важливо частіше зустрічатися, напрацювати спільні механізми та ефективну співпрацю.


 

В процесі децентралізації відбулося приєднання Квасилова до Рівненської ТГ. За словами старости Квасилова вони розглядали різні варіанти об'єднання, але зупинилися на приєднанні до Рівного і на даний час задоволена процесом приєднання до обласного центру.

 

- Процес інтеграції вже розпочато, дуже добре спрацювали усі управління, щоб люди не відчували проблем в процесі приєднання, - говорить староста Квасилова Віта Кисільова. - Ми плануємо співіснування у спільній громаді, то ж перспективи розвитку вражають і ми над цим щоденно працюємо.



Участь у Форумі взяли також консультанти та виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук. Під час виступу консультант з правових питань Василь Курилас розповів які результати реформи Децентралізації на Рівненщині та її основні процеси. Адже саме консультанти АМУ упродовж 5 років надають консультативну підтримку територіальним громадам в нинішніх умовах.  

Організатор Інтернет-форуму – відомий експерт з місцевого самоврядування Олександр Солонтай зауважив, що дуже важливо, що дискусія щодо децентралізації переросла і в дискусію про агломерацію, про спільне життя міста та передмістя. Адже децентралізація не завершена і ці форуми покликані до ефективного продовження та завершення реформи.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС (USAID)

використано матеріали Рівненської  міської ради 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації