пʼятницю, 12 березня 2021 р.

Тетяна Грещук під час секції секретарів рад територіальних громад Рівненщини підсумувала роботу у 2020 році

Під час роботи секції  секретарів рад учасники розглянули  важливі та актуальні питання для роботи на щодень. Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук розповіла про важливість таких зустрічей у нашому ексклюзивному інтерв'ю.
Відеокоментар

Тетяна Грещук також надала звіт про діяльність Рівненського РРВ АМУ за 2020 рік
Описовий звіт діяльності  РРВ АМУ за період 2020 
Діяльність РРВ АМУ на Рівненщині складається із консультативної допомоги телефоном, виїзних консультацій, семінарів для працівників рад,  що направлені на допомогу у проходженні етапу завершення реформування адміністративно-територіального устрою та повноцінний початок функціонування нових територіальних громад області.
Консультанти РРВ АМУ сконцентрувалися на таких питаннях: новели виборчого законодавства, особливості організації бюджетного процесу в новоствореній громаді після виборів та його перспективах в об’єднаних громадах у 2020 - 2021 роках та зміни до бюджетної системи України, що впливають на увесь процес. Консультанти пояснювали місцевим посадовцям процес підготовки та проведення першої сесії, формування нової структури управління, процедуру призначення та повноваження посадових осіб місцевого самоврядування нових територіальних громад, в тому числі старост; питанням інвентаризації майна приєднаних місцевих рад та процесу його передачі до нових органів місцевого самоврядування, реєстрація виконавчих органів міських, сільських та селищних рад в якості юридичних осіб публічного права. Заглиблювались в процеси ефективного управління фінансовими, майновими та земельними ресурсами, а також налагодження ефективних комунікацій в громаді.
Узгоджувальна координація діяльності органів місцевого самоврядування та їх об’єднань щодо захисту прав та інтересів територіальних громад на регіональному рівні, сприяла становленню та розвитку місцевого самоврядування в регіоні. Була налагоджена  ефективна співпраця з Народними депутатами України від Рівненщини. Є взаємодія та підтримка змін необхідних для ОМС. 

Діяльність Рівненського регіонального відділення АМУ в рамках проекту «Пульс»: інформаційна, аналітична, консультативна та навчально - методична діяльність у сфері соціально-економічного розвитку на регіональному рівні; а саме:
-сприяли інформаційному забезпеченню органів місцевого самоврядування;
    - надавали телефонних консультацій посадовим особам ОМС галузевими консультантами (бюджетних, правових питань, місцевого економічного розвитку та комунікації), (понад 500) 
- надавали виїзних консультацій посадовим особам ОМС галузевими консультантами (бюджетних, правових питань, місцевого економічного розвитку та комунікації), (понад 150);
- провели 7 навчальних практикумів з застосування законодавства: на тему: « Обговорення змін до сучасного антикорупційного законодавства», «Оренда та передача комунального майна», «Практичні аспекти реалізації законодавства у сфері управління земельними ресурсами в умовах реорганізації громад», «Законодавчо – нормативні механізми підвищення ефективності управління земельними ресурсами в громадах», «Система Prozorro. Здійснення публічних закупівель в ОМС»; «Взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськістю. Інформаційна відкритість громад, цілі, завдання, інструменти» 
- провели 1 навчальний візит по вивченню кращих практик органів місцевого самоврядування в процесі децентралізації «Маршрут успіху», смт. Гоща.

 В зв’язку з введенням карантину (надзвичайної ситуації) робота з представниками ОМС проводилася в певній частині дистанційно.

В рамках діяльності РРВ АМУ:

РРВ АМУ за поточний період провело 2 засідання Правління РРВ АМУ, 1 загальні звітно – виборні збори, навчальні семінари для працівників ОМС по секціях: землевпорядників, секретарів рад, працівників соціального захисту населення, працівників освіти з питань якості освіти. 

У вересні 2020 р.  підготували та провели семінар для керівників громад щодо роз’яснень внесених змін до Виборчого кодексу України в частині місцевих виборів. У грудні 2020 року відбувся виїзний семінар в м. Радивилів з питань архітектури та містобудування, взаємодії з ОМС, та в м. Рівному семінар «Застосування гендерного підходу в бюджетному процесі та гендерна статистика».

Виконавчий директор та консультанти РРВ АМУ взяли участь та виступили спікерами (на окремих заходах): Конференції «Жінки змінюють громади. Дієві практики. Посилення впливу жінок Смиги та Гощі на ухвалення рішень на місцевому рівні шляхом створення громадських організацій», м. Рівне, (20.02.20); у Всеукраїнському Форумі журналістів в м. Києві за сприянням АМУ), (05.03.20); у Круглому столі «Проблеми та перспективи розвитку жіночого політичного лідерства в Україні на національному та місцевому рівнях»,(04.03.20), м. Рівне. Взяли участь у Всеукраїнській Конференції  по обговоренню змін до Конституції України, м. Київ, (03.03.20) 

РРВ АМУ надавало інформацію громадам щодо дати та часу проведення, адреси посилання в системі ZOOM по проведенню галузевих вебінарів, які організовувала АМУ разом з профільними Міністерствами.

РРВ АМУ проводило оцінку актуалізації наявних інвестиційних документів органів місцевого самоврядування Рівненщини - членів РРВ АМУ (близько 70), РРВ АМУ, за звітний період, має близько 480 власних публікацій на сторінці Офісу реформ, а також та сторінці Рівненського регіонального  відділення АМУ. 

РРВ АМУ активно співпрацювало в Рівненською обласною державною адміністрацією,та Рівненською обласною радою. Фахівці РРВ АМУ є членами обласних робочих органів (комісій, груп) з питань децентралізації, адміністративної реформи, розвитку територій та інше. Це сприяє можливості впливу на процес формування територій громад. При безпосередній участі  їх сформовані проектні рішення Рівненської області. Виконавчий директор та консультанти РРВ АМУ виступають спікерами на координаційно – консультативних радах при голові Рівненської обласної ради для керівників територіальних громад, які проводяться щомісяця.

РРВ АМУ активно співпрацює з Народними депутатами України, в цілому проведено близько 6 зустрічей з народними депутатами Аліксійчуком О.В., Мяликом В.Н., Ковальчуком О.В., Євтушком С.М. 

РРВ АМУ інформувало міських, селищних, сільських голів про роботу АМУ, в законотворчій діяльності що стосується питань ОМС.

Активна співпраця з телеканалами Рівненщини - Сфера ТВ, ITV media group, Рівне 1. 

У 2020 році команда проектних менеджерів Рівненського РВ АМУ підготували проект "Креативні маршрути успіхів громадами Ріивненщини" та подали його на конкурс проектів УКФ. В результати у 2020 році наша команда успішно реалізувала даний проект за підтримки УКФ.

РРВ АМУ в рамках реалізації проекту «Креативні маршрути успіху громадами Рівненщини», за підтримки Українського культурного Фонду (УКФ)

Підготували та провели дводенний  семінар для працівників культури, менеджерів культури об’єднаних територіальних громад Рівненщини «Питання розвитку культури в територіальних громадах в умовах децентралізації», м. Рівне, (червень 2020р.); 

Підготували та провели виїзні семінари для працівників культури ОТГ Рівненщини в м. Радивилів (липень 2020 р.);  дводенний семінар в смт. Демидівка  (серпень 2020 р.);   в смт Гоща (вересень 2020 р.).

Підготували та провели Форум для менеджерів культури громад Рівненщини, членів АМУ, (жовтень 2020р.). Команда проекту зібрала матеріали та видала культурний Каталог Рівненщини. На Форумі презентували Каталог культурних надбань Рівненщини «Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини».




У другому півріччі 2020 року команда проектних менеджерів Рівненського РВ АМУ підготували проект  у співпраці з телеканалом Сфера ТВ -  "АРТ-громада", нині реалізуємо його як партнер за підтримки УКФ.

РРВ АМУ в рамках реалізації проекту «Арт – громада», за підтримки Українського культурного Фонду (УКФ)

Організували та провели виїзну фахову майстерню для керівництва міста, працівників культури з питань реорганізації закладів культури та  мережі бібліотек в новоствореній Здолбунівській громаді. Юридичні аспекти, бюджетні норми та креативний погляд. (грудень 2020 р.)

Фінансовий звіт Рівненського Регіонального Відділення 
«Асоціація міст України» за 2020 рік



На 01.01.2020 р. в тис. грн. становить – 36 тис. грн.
На 31.12.2020 р. в тис. грн. становить – 23 тис. грн.

Завершилася зустріч активним обговоренням проблемних питань, та обмін досвідом між новачками та вже досвідченими секретарями рад.


Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації