середу, 3 березня 2021 р.

У Здовбицькій громаді відбулася виїзна консультація АМУ

У Здовбицькій громаді відбулася виїзна консультація щодо першочергових питань розвитку. Консультанти Асоціації міст України в Рівненській області зустрілися з головою Здовбицької  громади, працівниками ради, та представниками комунальних закладів. Захід організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС USAID. 

Спільно з регіональними консультантами АМУ учасники зустрічі обговорили організаційно-правові аспекти у роботі новоствореної громади. 

Голова громади Тетяна Тимощук детально розповіла, що вже зроблено у громаді та які нині виникають проблеми під час реорганізації. 


Спільно обговорили реорганізацію закладів культури, можливість використання коштів субвенції з Державного бюджету на створення ЦНАПу, інформатизація віддалених пунктів громади. Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер розкрила питання співпраці з платниками податків, зокрема у громади нині багато нових представників малого і середнього бізнесу, вони зареєстровані на території громади і платять податки. Розглянули й інші бюджетні питання.

Консультант з правових питань Василь Курилас  надав відповіді на проблемні питання громади. 


Після виступу виконавчої директорки Рівненського РВ АМУ Тетяни Грещук Здовбицька громада виявила бажання стати членом регіонального відділення АМУ.


Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації