вівторок, 9 березня 2021 р.

Старост сіл затвердили у Сарненській громаді

Обранці громади на засіданні позачергової сесії Сарненської міської ради утворили 11 старостинських округів, у яких відтепер надаватимуть жителям увесь спектр необхідних адміністративних послуг. На місцях, на підмогу старості, працюватимуть діловод і землевпорядник. Крім того, у кожному з округів утворене віддалене робоче місце адміністратора ЦНАПу. Людям не потрібно буде їхати за цими послугами в Сарни за десятки кілометрів. Також у селах функціонуватимуть місцеві пожежні команди.


Жвава дискусія виникла під час розгляду питання про обрання одинадцятьох старост. Утім, жодних змін у запропонований міським головою Русланом Серпеніновим список кандидатів не було внесено. 

Отож, старостами стали: 

Олена ГОЛЬОНКО – Великовербченський старостинський округ №1 (села Велике Вербче, Бутейки, Вирка), 

Віктор ТИТЕЧКО – Коростський старостинський округ №2 (села Корост, Мале Вербче, Одринки), 

Тарас БАНАЦЬКИЙ – Кричильський старостинський округ №3 (села Кричильськ, Поляна, Угли, Убереж), 

Ірина БАСИК - Городецький старостинський округ №4 (села Городець, Сварині, Велихів), 

Роман БОРОВИК – Костянтинівський старостинський округ №5 (села Костянтинівка, Іванівка, Орлівка), 

Леонід ДОЛІД – Ремчицький старостинський округ №6 (села Ремчиці, Яринівка, Тріскині, Копище), 

Лариса ГУБЕНЯ – Цепцевицький старостинський округ №7 (села Цепцевичі, Висове), Олена ГАМЗА - Тутовицький старостинський округ №8 (села Тутовичі, Довге, селище Чемерне), 

Ірина ВАГНЕР – Люхчанський старостинський округ №9 (села Люхча, Дубки, Обірки, Глушиця, Глушицьке), 

Наталія БАКАРОВА – Стрільський старостинський округ №10 (села Стрільськ, Маслопуща), 

Павло ШКОДИЧ – Любиковицький старостинський округ №11 (села Любиковичі, Білятичі, Мар’янівка) Сарненської міської ради.

Названих осіб затвердили на рік, починаючи з 1 березня 2021-ого, аби за такий термін побачити кожного з них у роботі.

- Староста – це обличчя, очі та руки міського голови, дієвий виконавчий орган на місцях, – каже Руслан Серпенінов. - Я представив до затвердження як досвідчених управлінців, так і молодих, амбітних, спраглих до роботи керівників. Підібрати кандидатів виявилось справою нелегкою. З листопада тривали обговорення з жителями громади та депутатами. Усі кандидатури довго обдумували, адже працювати їм доведеться у нових умовах, виконувати доручення як міського голови, так і депутатів, профільних спеціалістів міської ради. Власне матимуть вони зовсім нові, відмінні від тих, які мали сільські голови, обов’язки.

У процесі підбору зіштовхнулися з ситуацією, що в кожному населеному пункті було по декілька гідних кандидатів на посаду старости. Звісно ж, що віддавали перевагу здебільшого людям із життєвим чи управлінським досвідом, в яких надміру бажання працювати на громаду.

Сподіваюсь, що проблеми місцевого значення вирішуватимуться швидко, відкрито та справедливо -  зауважив Руслан Серпенінов.


А вже наступного дня після призначення, Сарненський міський голова Руслан Серпенінов провів першу робочу нараду з новопризначеними старостами Сарненської міської територіальної громади. Засідання відбулось за участі заступників міського голови, керуючого справами міськвиконкому, секретаря ради, начальника відділу «Центр надання адміністративних послуг» та представників Сарненського районного центру зайнятості, Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

Спочатку обговорили організацію роботи на місцях. Також, учасники наради розглянули питання різних сфер життєдіяльності старостинських округів: соціально-економічний стан сільських територій, наповнення бюджету громади, зокрема тих моментів, що стосуються фінансування сіл, правила благоустрою, утворення пожежних команд, вивезення сміття, заключення договорів на вивезення твердих побутових відходів, діяльність комунальних підприємств, закладів культури на сільській території та ін. 


Окремої уваги відвели питанню про те, як працюватимуть на віддалених робочих місцях адміністратори ЦНАПу. Адже, у кожному зі старостинських округів утворені такі віддалені робочі місця для зручності мешканців сіл, їм не потрібно тепер їхати за цими послугами в Сарни за десятки кілометрів. 

За результатами зустрічі старости отримали відповідні доручення міського голови. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС

За матеріалами Сарненської міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації