середа, 7 червня 2023 р.

Центр психосоціальної підтримки створили у Здолбунівській громаді

Перший крок зроблено. На Рівненщині створено перший з чотирьох центрів психосоціальної підтримки в рамках реалізації проєкту «Психосоціальна підтримка в Україні» PRO_MentalHealth


7 червня 2023 року депутати Здолбунівської міської ради на позачерговій сесії погодили створення у структурі Здолбунівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відділення «Рівненський районний центр психосоціальної підтримки».

Ще три пілотні громади на підході до цього кроку. Нагадаємо, що 24 травня Дубенська, Здолбунівська, Сарненська й Володимирецька громади Рівненської області підписали з Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні, Рівненським обласним госпіталем ветеранів війни меморандум про співпрацю та наміри щодо створення Центрів психосоціальної підтримки.

Зараз зазначені територіальні громади працюють над створенням де-юре Центрів. Далі будуть закріпляти за ними відповідні приміщення та визначатися з менеджерами. Наступним кроком стане ремонт і облаштування приміщень, а також формування команд фахівців, до складу яких входитимуть психіатри, психологи, психотерапевти. Водночас експерти проєкту PRO_MentalHealth підготують серію навчань з підвищення кваліфікації для фахівців Центрів.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк крайового господарства), Європейською Комісією та програмою «Підтримка демократії» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

За матеріалами Здолбунівської міської ради 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації