пʼятниця, 2 червня 2023 р.

Організацію роботи щодо послуг у старостинських округах – обговорили у Рівному

Семінар-навчання: «Організація роботи щодо послуг у старостинських округах» зібрав понад 80 старост з громад Рівненської області.  Організатор навчання начальник відділу з питань розвитку громад та територій Рівненської обласної ради Олександр Дехтярчук. Він відзначив, що таке навчання для старост територіальних громад нашої області відбувається вперше. 

«Я був ініціатором прийняття Закону України про сільських старост, і добре розумію наскільки посада сільського старости є важливою та необхідною. З моменту його ухвалення відбулося багато змін. Тому переконаний, що сьогоднішній захід буде корисним для кожного,» - наголосив Олександр Дехтярчук.



Учасників семінару привітали також перший заступник голови ОДА Сергій Подолін,  та виконавча директорка Рівненського РВ Асоціації міст України Тетяна Грещук. Тетяна Грещук зазначила – «Цей захід сьогодні потрібний та важливий, нам потрібно спілкуватися зі старостами та почути ваші проблеми та пропозиції. Адже староста – це не просто посадова особа, ви комунікатор між головою і населенням свого старостату, саме ви повинні знати усі проблеми свого населення.»

Під час навчання учасникам презентували наступні теми:

- Особливості правового статусу старост.  Спікерка - Яна Брусенцова експертка Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», головний редактор всеукраїнських видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости»

- Практика роботи в старостинських округах. Спікер - Андрій Мацокін - експерт проекту «PROSTO»: Підтримка доступних послуг в Україні» 

- Адміністративно-правові аспекти в діяльності старост. Спікер - Василь Курилас - директор Рівненського обласного контактного центру, консультант з правових питань Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України

- Можливості з покращення послуг в громадах у співпраці з проєктами ПРООН. Спікерка - Ольга Кашевська - регіональна координаторка проєктів ПРООН.





 Нині у Рівненській області є 191 старостинський округ. 

Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації