пʼятниця, 30 червня 2023 р.

Економічний профайл планують запровадити в Гощанській громаді

Інноваційні технології - на службі в громаді. Прозорість і відкритість. Важливі критерії роботи не лише органів місцевого самоврядування, а й всіх структур, які працюють в межах нашої громади. Це підприємці та підприємства, землевласники й орендарі, виробництва харчової та легкої промисловості і т.д. 

Не секрет, що більшість територіальних громад не є абсолютно самодостатніми. І одна з причин цього - відсутність повної інформації та аналітики про наявні активи, платників податків і боржників. А для забезпечення фінансової стабільності й розвитку громади важливо знати її реальний економічний стан, ресурсний потенціал, а отже мати доступ до необхідної інформації. 

З цією метою у Гощанській громаді плануємо запровадити Економічний профайл – розповів голова громади Микола Панчук.  

«Що це таке? Це єдина база даних про активи, ресурси, фінансову звітність, сплату податків, боржників, зайнятість населення, яка містить аналітичну інформацію з понад 100 офіційних джерел і реєстрів. Практично це своєрідний економічний сканер громади, який постійно оновлюється. 

Завдяки Економічному прафайлингу ми зможемо визначити сильні та слабкі сторони внутрішньої економіки громади, виокремити галузі, які потребують підтримки і перспективи для інвесторів. 

Аналітичний погляд на реальний стан економіки допоможе також оновити загальну стратегію розвитку й розробити різного напрямку соціальні програми для підтримки мешканців громади.

Запровадити Економічний профайл в громаді допоможе експертка з «Е-Рішення» Центру Розвитку Інновацій Анна Скляренко. На запрошення депутата Гощанської селищної ради Ігоря Головчака Анна побувала в селищній раді і детально познайомила з перевагами Економічного профайлу громади для розвитку економіки, поліпшення бізнес-клімату і залучення до цього процесу ВПО.

Сучасні інноваційні технології мають працювати на користь громади. Переконаний, що запровадження системи Економічного профайлингу однозначно матиме позитивний результат і стане економічним фундаментом для сталого розвитку громади на довгострокову перспективу» - зазначив Микола Панчук на своїй сторіці у соцмережах.

Підготовлено за матеріалами Гощанської селищної ради



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації