четвер, 15 вересня 2022 р.

У Сарненській громаді обговорили питання прав жінок та жіночого лідерства

Практичний семінар на тему «Права жінок та жіноче лідерство. Протидія гендерно зумовленому насильству і дискримінації» - відбувся у Сарненській міській  громаді. Зустріч відбулася у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 

Під час активного знайомства  тренерка заходу Тетяна Мельник презентувала учасницям головні  завдання проєкту та нагадала про соціальну складову даної теми. Під час роботи  присутні розповіли про свої очікування та поставили запитання на які хочуть отримати відповідь. Спільно учасники з’ясували основні поняття жіночого лідерства та на чому воно базується, склали портрет жінки лідерки. Обговорили роль жінок у відбудові України.  

Тетяна Мельник праналізувала основні законодавчі документи, які сприяють розвитку жіночого лідерства, наголосила - які повноваження мають органи місцевого самоврядування у даному питанні.  



Учасникам роз’яснили як розрізнити гендерно-зумовлену дискримінацію та насильство. Адже сьогодні в суспільстві не всі готові обговорювати теми як протидіяти гендерно зумовленому насильству і дискримінації, а тим паче говорити про сімейне насилля. Разом обговорили різні проблемні ситуації які трапляються і з якими працюють фахівці. 


Наприкінці зустрічі учасники підсумували результати зустрічі та  обмінялися думками щодо вирішення даних проблем у суспільстві.   

Захід відбувся у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації