середа, 21 вересня 2022 р.

Як протистояти гендерно зумовленому насильству і дискримінації – навчалися у Шпанівській громаді

Семінар-тренінг «Права жінок та жіноче лідерство. Протидія гендерно зумовленому насильству і дискримінації» - відбувся у Шпанівській громаді. Семінар відбувся у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 


Щоб жінки відчували захист та могли повноцінно будувати кар’єру, не відчували на собі гендерно зумовлену дискримінацію – існує ряд законодавчих актів, які захищають права жінок – про це розповіла тренерка семінару Лариса Гунько. Спільно з учасниками розглянули проблемні ситуації у які часто потрапляють жінки, наприклад - при прийманні на роботу жінки можуть почути фрази – «То ви не заміжні, то можливо плануєте вийти заміж, а далі і в декретну відпустку можливо підете?» або ж «Ви маєте дітей – часто будете брати лікарняний?» - ці та інші подібні ситуації і є гендерною дискримінацією. 





Окремо розглянули тему жіночого лідерства, разом склали портрет жінки-лідерки у невеличкій громаді. Під час навчання розкрили основні поняття жіночого лідерства та на чому воно базується. З’ясували роль жінок у відбудові України в сучасних умовах. 





Захід відбувся у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації