понеділок, 26 вересня 2022 р.

У Клесівській громаді психологи обмінялись досвідом щодо психологічної підтримки учасників освітнього процесу

Війна так чи інакше впливає на психологічне здоров’я кожного українця. Тому, нині у закладах освіти питання повсякденної психологічної підтримки є одним з пріоритетних. Тож профільні фахівці щодень працюють аби в час воєнного стану зберегти психологічне здоров’я учасників освітнього процесу. 

Відтак, практичні психологи, соціальні педагоги шкіл, садочків, а також Інклюзивно-ресурсного центру провели спільне засідання, прагнучи об’єднати зусилля освітян та громадськості для ефективного психологічного супроводу дітей, батьків й педагогічних працівників. Адже практичні психологи усіх закладів громади повинні бути готові до надання підтримки і консультування в разі потреби.

Своїм досвідом з даної теми поділились молоді практичні психологи Клесівського ліцею Катерина Цимбаліст та Людмила Романчук. Показали і роботу з метафоричними картками, практику стабілізації психоемоційного стану, надали поради щодо підтримки дитини в сім’ї на фоні війни. Щодо роботи вчителів над відновленням ресурсів повідала соціальний педагог Наталія Годунко. 


Учасники заходу підготували і пам’ятки для батьків у час воєнної небезпеки, практики стабілізації психоемоційного стану та розробили алгоритм впливу на спокій, які роздали для використання у закладах освіти Клесівської  громади. 

Так як даний захід відбувався у Міжнародний день миру, то учасники долучились до акції «Повернемо мир в Україну». Колеги усі разом склали із клаптиків паперу мапу України, що символізує повернення окупованих територій. А до карти прикріпили голубів – провісників миру, який незабаром прийде на рідну землю!

За матеріалами Клесівської громади


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації