середа, 28 вересня 2022 р.

«Жінки у розвитку територіальних громад в умовах воєнного стану» - відбулася координаційна зустріч у Корецькій громаді

27 вересня 2022 року у Корецькій міській територіальній громаді Всеукраїнська громадська організація «Ліга жінок-виборців України 50/50» провела координаційну зустріч на тему «Жінки у розвитку територіальних громад в умовах воєнного стану» в рамках проєкту «Відстоювання прав жінок в політиці та в процесі прийняття рішень» за підтримки Посольства Королівства Нідерландів. 

На цій зустрічі  обговорили  питання  відстоювання прав жінок у політиці та в процесі прийняття рішень. 

До присутніх жінок-лідерок, активісток та керівниць громади різного віку та  сфер діяльності  із вступним  словом про стан та перспективи розвитку гендерної політики на національному та місцевому  рівнях в умовах воєннного стану звернулась голова ради ВГО «Ліга жінок-виборців України 50/50», керівниця проєкту, доктор соціологічних наук Олеся Кириленко.

Учасниць заходу, що відбувся у КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» міської ради, привітала голова Корецької громади Людмила Дмитрук і зауважила, що 49 відсотків населення територіальної громади - жінки. Серед  депутатів міської ради -38,5% жінок, склад виконавчого комітету ради теж налічує 47,8% жінок, а у структурі керівництва громади жінки становлять 60,8 %.  

Учасниці зустрічі, а це: Виннічук Світлана, заступник начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту; Павлюк Валентина, секретар Корецької міської ради, Витовщик Орина, директор КЗ «Центр ДЮТ»; Демедюк Зоряна, педагог-організатор Богданівської гімназії, волонтер, активна громадська діячка; Колодюк Наталія, головний спеціаліст відділу соціального захисту населення Корецької міської ради, Ясковець Олена, староста Жадківського старостинського округу; Дець Ніна, Директор КУ «Корецький інклюзивно-ресурсний центр» Корецької міської; Волохова Тамара, громадська активістка; Тупаєць Аліна, керівник гуртків КЗ «Центр ДЮТ», Шувалова Адріана, член МГО «ТУСА» та Анастасія Сенченко,  волонтерка ВГО «Будуємо Україну Разом» обговорили основні проблеми громади, які стосуються розвитку освіти, медицини, рекреативної сфери, а також демографічного та економічного розвитку, які  сформувались внаслідок пандемії ковід-інфекції та в умовах воєнної агресії росії. 

Найбільш важливими серед цих проблем є проблеми трудової зайнятості населення, безпекові питання в організації виховання та навчання дітей, а також напружений соціально-психологічний стан різних груп населення, у першу чергу – сімей, які втратили рідних на війні.

 В складному психологічному стані знаходяться і сім’ї внутрішньо переміщених осіб. Учасниці координаційної зустрічі підтримали висновок про важливість розробки Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої МОЗ України, та організації системи професійної психологічної допомоги всім людям, які її потребують в умовах воєнного стану.

Підготовлено за матеріалами Корецької міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації