пʼятниця, 16 вересня 2022 р.

Гендерна чутливість та жіноче лідерство – об’єднали жінок в Острозькій громаді

Жіноче лідерство, гендерна дискримінація, чутлівисть та насильство. Такі теми обговорили учасниці Семінару "Права жінок та жіноче лідерство. Протидія гендерно зумовленому насильству і дискримінація", в рамках проєкту " Жіноче лідерство: на шляху відновлення України", який впроваджує Центр підтримки громадських ініціатив "Чайка". 

На зустріч завітали 15 учасниць: працівники соціальних служб, жінки із соціально незахищених категорій, внутрішньо переміщені особи та жінки лідерки.

Під час активної роботи учасниці з’ясували - що спільного та відмінного, які права та обов'язки мають жінки аби протидіяти тій чи іншій дискримінації. 

Що є причиною насильства в сім'ї та суспільстві. Які стереотипи заважають жінкам сказати про свої проблеми? Обговорили буденні ситуації – коли жінки потерпають від гендерної дискримінації не підозрюючи цього.  

Дискутували на теми:

- Лідерками народжуються чи стають упродовж життя?

- Як допомогти жертві та який шлях обрати

- Розглянули успішні кейси гендерного підходу у громаді.

Тренерка заходу Лариса Гунько – роз’яснила законодавчу базу та нормативні документи, які сприяють розвитку жіночого лідерства та захищають права жінок. 



Надалі в рамках реалізації  проєкту " Жіноче лідерство: на шляху відновлення України" передбачена серія цікавих, пізнавальних та приємних заходів для жінок громади.



Захід відбувся у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації