пʼятниця, 16 грудня 2022 р.

Як створити комфортні умови проживання та розвитку для жінок – обговорили в Острозькій громаді

Команда проекту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», - провела ряд заходів в Острозькій громаді, які спрямовані на різні цільові групи. Водночас усі ці заходи сприяють розвитку жіночого лідерства та захищають їхні права. 

Нагадаємо проект  фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і  ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».
Під час робочої зустрічі в Острозькій Міській Раді говорили про актуалізацію Національного плану дій на виконання резолюції РБ ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека». У зв'язку з повномасштабним військовим вторгненням російської федерації на територію України очевидна необхідність конкретного реагування органів влади та місцевого самоврядування на безпекові виклики, гуманітарну відповідь та підтримку постраждалого від війни населення в місцевих стратегіях та програмах розвитку громад.

За участю Острозького міського голови Юрія Ягодки, заступника голови Олександра Харчука, представниць системи соціального захисту, охорони здоров'я, поліції, служби зайнятості та інших установ громади визначили, зокрема, потреби, виклики та загрози для різних цільових груп, які постраждали від війни. 

Під час семінару «Протидія торгівлі людьми. Ризики нелегального працевлаштування» - обговорили міфи і факти щодо проблеми торгівлі людьми і феномену сучасного рабства.  Цього разу на семінар завітали жительки Острозької громади які працюють у різних сферах та внутрішньо-переміщені жінки.  Спільно з тренеркою заходу Ларисою Гунько переглянули відеоматеріали, які спонукають до роздумів та аналітики. 

Особливу увагу приділили правилам безпечного працевлаштування – пройшли онлайн-квест «Шукаєш роботу? Перевір свої сили!», питанням безпеки мігрантів щодо ризиків потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, роботі Національної гарячої лінії 527 з протидії експлуатації, інформаційним ресурсам та вмінню захистити свої права.

Гра «Рожеві окуляри» дала змогу перевірити свої знання щодо правил безпеки в умовах війни.

Учасниці тренінгу отримали для використання та поширення інформаційні матеріали (постери, буклети, листівки), виготовлені за сприяння Міжнародної організації з Міграції. 

Окремим заходом вже вкотре в Острозі відбулася Трансформаційна гра  «Сила в тобі» - це вже улюблений релакс жінок. 

Трансформаційну гру провела психологиня проекту Тамара Боговід, вона переконана – гра допомагає жінкам приміряти на себе різні ролі, розслабитись та проаналізувати власні страхи, проблеми та виклики в житті. Після гри жінки переосмислюють власне відношення до життя.  

Заходи відбулися у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації