вівторок, 27 грудня 2022 р.

Рівне починає реалізувати написану стратегію розвитку культури - за грантові кошти

Місто Рівне отримало додатковий грант у 100 000 € на реалізацію «Стратегії розвитку культури Рівного до 2030-х років», завдяки грантовій програмі #ЕU4Culture за фінансової підтримки Європейського Союзу. Це продовження реалізації проєкту на 2023-2024 роки. Організаторами проєкту у Рівному є Управління культури та туризму  Рівненської міської ради та ГО «Агенція сталого розвитку міста».


Нагадаємо, що з грудня 2021 до липня 2022 року у Рівному реалізовувався проєкт «Стратегія розвитку культури Рівного» за підтримки #ЕU4Culture.  Митці та фахівці різних сфер культурного сектору вперше разом розробили та написали секторальну стратегію міста у сфері культури. Рівне стало одним з трьох міст України, яке отримало таку можливість. Впродовж восьми місяців спільнота стейкхолдерів культури Рівного, а це близько 70 локальних творців культури, долучилися до написання стратегії. Митці, освітяни, представники державних установ культури міста та області, громадських організацій, креативних індустрій та бізнесу, журналісти, що пишуть про культуру, молодіжні ініціативи - всі, хто свідомо підтримує культуру у Рівному приєдналися до спільного моделювання майбутнього на наступні 10 років. 


Ознайомитися з текстом документу можна детальніше ось тут: 

Впродовж наступних двох років планується:  
- спільно з стейкхолдерами культури підготувати концепцію майбутнього Мультикультурного об’єднуючого хабу (МОХ);
- запустити єдину, об'єднану онлайн-платформу культурного життя міста - культурна афіша, портфоліо творців культури Рівного, туристичні / культурні / гастро маршрути та ін.;
- підсилити промоцію та спроможність тих, хто творить культуру у Рівному сьогодні;
- планується багато часу та зусиль приділити навчанню та обмінним візитам спільноти культурних менеджерів та митців, аби професійно зростати, надихати та творити нові спільні проєкти;
-  перезавантажити промоцію культури та гостинності нашого міста;
- працювати над розбудовою міжнародного партнерства та промоцією української культури в світі.

Це надзвичайно важливо для культурного сектору міста, для сталості та послідовності вже існуючих напрацювань, для стабільного розвитку культурного життя Рівного в умовах війни.

Створено за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст несе відповідальність  лише управління культури та туризму ВК Рівненської міської ради та ГО «Агенція сталого розвитку міста», і він не відображає позиції Європейського Союзу.
 
Проєкт «Стратегія розвитку культури Рівного» відбувається за фінансової підтримки Європейського союзу в межах програми «EU4Culture», що реалізується Goethe-Institut, Czech Centers, Danish Cultural Institute та Institut Français en Géorgie».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації