вівторок, 6 грудня 2022 р.

У громадах Рівненщини відбулися навчальні семінари «Жіноче лідерство, протидія гендерно обумовленому насильству»

Відбулася друга хвиля навчальних семінарів «Жіноче лідерство, протидія гендерно обумовленому насильству»  у чотирьох громадах Рівненської області – Гощанській, Острозькій, Сарненській та Шпанівській.  Захід відбувся у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 

Тетяна Мельник - експертка та тренерка семінарів, презентувала учасницям мету та завдання проекту та нагадала – чому дана тематика є соціально-важливою. Усі присутні розповіли про свої очікування від навчання та поставили гострі запитання на які нині шукають відповідь. Під час навчання розкрили основні поняття жіночого лідерства та на чому воно базується, склали портрет жінки лідерки у невеличкій громаді. Вивчили роль жінок у відбудові України в сучасних умовах, з’ясували як ефективно впроваджувати волонтерські ініціативи.

Особливу увагу звернули на законодавчі документи, які сприяють розвитку жіночого лідерства, та як усе це впроваджувати на рівні органів місцевого самоврядування. 

Нині в суспільстві гостро стоїть тема як протидіяти гендерно зумовленому насильству і дискримінації. Учасницям роз’яснили як розрізнити гендерно-зумовлену дискримінацію. Разом пригадали випадки з власного життя коли відчули це на собі. Надалі жінки працювали  у групах над іншими актуальними питаннями:

- З’ясували різницю між вихованням та насильством (мова про дітей)

- З’ясували які види насильства нині відчувають на собі жінки та як вони проявляються

- Знайшли варіанти вирішення даних проблем та як їх можна уникнути.

Наприкінці зустрічі учасниці обмінялися враженнями та новими думками, які вимальовуються після такої роботи. 

Заходи відбулися у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації