вівторок, 20 грудня 2022 р.

Громади Рівненщини продовжують допомагати мешканцям звільнених українських територій

Громади Рівненщини повезли 60 тонн допомоги. Цього разу «гуманітарний десант» від нашої області поїхав до звільненого Лиману.

Допомогу сформували 15 громад, у складі делегації особисто вирушили очільники семи територіальних громад. 

Як розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, вісім вантажівок вщент заповнили продуктовими наборами, овочами, консервацією, медикаментами, засобами гігієни, а також будівельними матеріалами для відновлювальних робіт.

Розвантажили допомогу у волонтерському штабі Лиману. Також частину допомоги завезли місцевій лікарні та пожежникам.

«Загалом наша делегація проїхала біля 2300 км. Представники громад ще раз переконалися, наскільки важливо нині підтримувати деокуповані території. На власні очі побачили зруйновані будинки й школи. Та умови, в яких проживають люди, які там залишилися - біля 40% жителі Лиману виїхали з міста», - зазначив Віталій Коваль.

Дякуючи нашій єдності, ми точно вистоїмо. Ми точно усе відновимо. І точно – переможемо!

Юрій Момотюк – голова Привільненської громади

200 продуктових пакетів, 100 пакетів гігієни, 620 банок консерв, 720 кг вермішелі, 300 кг борошна, 600 крупи, 70л. олії, печиво, овочі,  мед, цукор тощо. 55 упаковок памперсів, засоби гігієни, ковдри, дезинфікатори, будівельні матеріали, бензо- та електроінструменти, тощо доставлено керівником громади  мешканцям Білозерської громади (Херсонська область) та Лиманської громади (Донецька область). З березня/травня 2022 року дані громади були окуповані російськими військами. Території зазнали важких руйнувань соціальної інфраструктури та житлових будинків, а наші співгромадяни на визволених територіях знаходяться у складній гуманітарній кризі.

Доставку гуманітарних вантажів було здійснено спільними силами територіальних громад Рівненської області. До Херсонської області було задіяно 11 транспортних засобів, а в Донецьку область – 9. Для формування допомоги було використано зібрані кошти жителів громади, працівників установ та  підприємців.

Сергій Пилипчук – голова Бугринської громади

Жителі п'ятнадцяти громад Рівненщини за досить короткий час зібрали більше 60 т. продуктів харчування, будівельних матеріалів, медикаментів та необхідних речей, які доставили жителям Лиманської громади. Під час поїздки поспілкувалися з головою громади Олександром Журавльовим та місцевими жителями. Сьогодні люди, які проживають в деокупованих населених пунктах, є малозабезпеченими і знаходяться у дуже скрутному становищі без світла й води, тепла й газу, зв’язку та потребують нашої допомоги, підтримки.

Великоомелянська громада

В досить стислі терміни зібрали та організували 3 тонни необхідної гуманітарної допомоги для Лиманської громади Донецької області. Вдалося, завдяки кожному з Вас.

Вдячні Вам за підтримку, розуміння та бажання допомогти, зокрема голові та працівникам апарату Великоомелянської сільської ради, Грушвицького старостинського округу, працівникам закладів освіти, будинків культури та мешканцям Великоомелянської громади.

Щиро дякуємо всім жителям Рівненщини, які долучилися до спільного гуманітарного вантажу. Громади Рівненщини продовжують гуртом допомагати потребуючим громадам. Віримо, разом ми все здолаємо!

Використано матеріали Рівненської ОВА та територіальних громад 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації