пʼятниця, 11 серпня 2023 р.

У Рівненському обласному центрі з надання соціальних послуг - оновили приміщення, завдяки конкурсу міні-грантів

Комфортні та належні санітарно-гігієнічні умови побуту для клієнтів Рівненського обласного центру з надання соціальних послуг створено завдяки конкурсу міні-грантів, який реалізується в рамках проекту «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення».

Заявка на участь, яка у результаті стала однієї із переможних, до РОБФ «Наше Майбутнє надійшла від громадської організації «Всеукраїнське об’єднання переселенців».

Як розповідає ініціативна група «Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг» надає послуги особам, які перебувають в складних життєвих обставинах, зокрема особам без постійного місця проживання та особам, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, значна частина яких втратила документи, що посвідчують особу.

Середньорічний показник кількості людей, яким надали послуги у закладі в період 2017 -2022 років становить 683 особи. З початку повномасштабної агресії з боку РФ до кінця 2022 року Заклад прийняв на обслуговування 72 внутрішньо переміщених особи які підпадають в зазначені категорії.

«Серед наших клієнтів особи, які перебувають в складних життєвих обставинах; внутрішньо переміщені особи; особи без постійного місця проживання; особи, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк; представники уразливих до ВІЛ груп; люди з інвалідністю», – повідомляє ініціативна група.

Через специфіку роботи житлове приміщення, а також загальний коридор Рівненського обласного центру з надання соціальних послуг потребує частішого косметичного ремонту.

Відтак, в рамках реалізації проекту «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення» у закладі проведено поточний ремонт: пофарбовано стелю та стіни, облицьовано частину стін керамічною плиткою, відновлено поверхні стін, закрито тріщини і подряпини, прокладено нову електричну проводку, встановлено розетки та вимикачі та інш.

В Україні проект «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення» реалізується МБФ «Альянс громадського здоров’я» за фінансової підтримки Disasters Emergency Committee (Комітет з надзвичайних ситуацій, Великобританія) та за технічної підтримки Благодійної організації Christian Aid.

Мета проекту – підтримка спільнот, спрямована на забезпечення нагальних гуманітарних, соціальних та медичних потреб й гідного життя у кризових умовах.

Про це повідомляє РОБФ «Наше Майбутнє» 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації