середа, 2 серпня 2023 р.

У Рівному відбувся навчальний тренінг для ВПО з пошуку роботи та працевлаштування

Після того, як люди опинилися у нових безпечних місцях для себе та отримали статус ВПО – рано чи пізно постає питання про пошук роботи, часто люди йдуть на суттєві зміни професії, адже їх попередній фах може бути не затребуваний у новому місті, де вони проживають. Відтак БО «Позитивні жінки Рівне» провела навчальний тренінг для внутрішньо-переміщених осіб з пошуку роботи та працевлаштування.

Перша частина тренінгу складалася з визначення мети та критеріїв пошуку роботи. 

Тренерка Людмила Кушнір зауважила «Для досягнення ефективного результату пошукачу необхідно з початку врахувати свої індивідуальні матеріальні, особисті, професійні особливості та інші можливості. А також враховувати стан ринку праці на момент пошуку роботи.

Таким чином, на тренінгу цільова аудиторія отримала детальну інформацію з чого потрібно починати пошук роботи. Що ми власне сьогодні і пропрацьовували разом з учасниками.»


У другій частині тренінгу ми детально розглянули резюме, його типи, та навчання пошукачів як складати резюме. Відбулося ознайомлення із загальною структурою резюме. 

Учасники дізналися про обов’язкові правила складання резюме. Розглянули практичні приклади. 

Потому учасникам тренінгу розповіли про канали пошуку роботи. Для ефективного визначення каналів пошуку - необхідно визначитись з критеріями пошуку роботи. 


Особливу увагу тренерка звернула на підготовці до співбесіди. 

Вона ознайомила присутніх з основними правилами підготовки до співбесіди, про загальні правила поведінки на співбесіді. Усі теми учасники закріпили під час практичних вправ. 

Довідково: 

Тренінг організувала Благодійна організація «Позитивні жінки м.Рівне» у межах суб-гранту проєкту «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами», що реалізує БО Мережа100 Відсотків у партнерстві з Рівненська обласна державна адміністрація та Кластером з питань управління та координації місцями компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (СССМ Кластер), за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації