понеділок, 14 серпня 2023 р.

Міжнародний гуманітарний стандарт. Фандрайзинг в гуманітарній сфері - нові можливості для громадського сектору

«Міжнародний гуманітарний стандарт. Фандрайзинг в гуманітарній сфері» - тренінг для представників громадського сектору сьогодні відбувся у Рівному. Учасники спільно з тренеркою з’ясували Структуру основного гуманітарного стандарту, його застосування та принципи гуманітарної діяльності згідно міжнародних стандартів. 

 В результаті з’ясували: 

Війна – це масове порушення прав людини;

Військові злочини здійсненні під час війни – не мають строку давності, тому злочинці – рано чи пізно постануть перед судом; 

Великою проблемою і надалі залишається – гендерно-зумовлене насильство;

Гуманітарні кластери – це тимчасове рішення.

До гуманітарного стандарту у світі відносять наступні принципи:

Головною є людина

Принцип неупередженості

Незалежність 

Нейтралітет

Детально розглянули дев’ять зобов’язань та критеріїв якості гуманітарного стандарту. 

Усі ці поняття та знання – значно полегшать представникам громадського сектору підготовку конкурсних заявок для міжнародних донорів, адже це є базові поняття, з якими Україна раніше не мала справ. 


Відтак після основ, учасники тренінгу перейшли до наступної теми - Фандрайзинг в гуманітарній сфері. Тут вже більше практикували, та розглядали успішні кейси, генерували власні ідеї та рішення. Фахівці презентували вимоги міжнародних гуманітарних організацій до внутрішніх політик та процедур організацій.

По завершенню навчання  усі учасники отримали сертифікати про проходження тренінгу.

 

Довідково: 

Тренінг організувала Благодійна організація «Позитивні жінки м.Рівне» у межах суб-гранту проєкту «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами», що реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя» у партнерстві з Рівненська обласна державна адміністрація та Кластером з питань управління та координації місцями компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (СССМ Кластер), за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF. 

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», ГО «Агенції сталого розвитку міста», ГО «ЦЕНТРУ ІНТЕГРАЦІЇ», РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» та ГУ Національної соціальної сервісної служби в Рівненській області.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації