четвер, 17 серпня 2023 р.

У Рівному обговорили впровадження гендерної політики - відео


У Рівному з робочим візитом побувала Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко та Президентка БФ «Український жіночий фонд» Наталія Карбовська. Відбулася зустріч з представницями жіночих громадських організацій Рівненщини, участь в якій взяли  понад 30 учасниць - представниці з Гощі, Здолбунова, Березного, Смиги та Рівного. 
відео

Спільно обговорили актуальність гендерної тематики на Рівненщині, про головні завдання та можливості для ГО, про наявні конкурсні програми від донорів та можливості які вони відкривають. Обговорили Національний план дій 1325 «Жінки, мир, безпека» та його впровадження у регіонах.



Катерина Левченко зазначила - «Війна не відміняє прав людини. Вона вносить певні обмеження, пов’язані з ситуації, але права людини є базовою основою будь-якої державної політики. Це принципи поваги до людської гідності, безбар’єрності, рівних прав і можливостей для чоловіків і жінок, увага до людей похилого віку тощо. Водночас в умовах війни створюються нові гендерні нерівності, які впливатимуть на суспільство після перемоги."
Проблем багато і це проблеми нашого майбутнього. Тому вже сьогодні ми маємо використовувати наявні інструменти і можливості. Один із них - це об’єднання громадських організацій та органів місцевого самоврядування з метою виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», - зауважила Катерина Левченко. 
Президентка Українського жіночого фонду Наталія Карбовська запропонувала партнерство з рівненськими жіночими організаціями, її вразила активність та результативність організацій особливо з маленьких громад. Вона переконана - разом можна подолати усі виклики, що стосуються гендерної рівності в Україні.




Під час засідання круглого столу з обговорення досвіду Рівненської області в реалізації регіонального Плану заходів на виконання НПД 1325, зокрема в частині запобігання та протидії СНПК – зустрілися з керівництвом Рівненщини  та представниками установ та закладів. Спільно обговорили проблеми у сфері гендерної політики та шляхи їх вирішення. Напрацювання Уряду презентувала  Катерина Левченко.  
Водночас розглянули наступні питання:
Представлення досвіду та основних напрямків діяльності регіональних Коаліцій 1325 «Жінки. Мир. Безпека» та тематичних ініціатив, які реалізує Український жіночий Фонд в Рівненській області, зокрема презентували проекти «Вистоїмо разом», «Її сила», «Жінки, мир, безпека: відповідь на виклики війни».
Забезпечення рівноправної участі жінок і чоловіків у прийнятті рішень щодо запобігання конфліктам, розвʼязання конфліктів, постконфліктного відновлення на всіх рівнях та в усіх сферах,
Забезпечення діяльності радників з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. 
Визначення специфічних потреб осіб, які постраждали від конфлікту, зокрема жінок, з урахуванням гендерних підходів.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації