четвер, 3 серпня 2023 р.

Робота зі старостами – важлива складова успіху усієї громади

Гощанський селищний голова Микола Панчук провів робочу нараду зі старостами старостинських округів громади. Під час зустрічі обговорили ряд важливих та актуальних питань на місцях. 

Продовження процесу ліквідації сміттєзвалищ, графіки вивезення сміття з приватного сектору населених пунктів громади, його масштабування на села, де наразі ця складова благоустрою проходить адаптаційний період. Це, зокрема, села Красносілля, Витків та Тучин, мешканці яких акцентували на потребі в організованому вивезенні сміття під час виїзного прийому громадян, який нещодавно проводив голова громади Микола Панчук. 

На початковому етапі сміттєвоз КП «Агентство розвитку Гощі» забиратиме ТПВ раз у місць. За потреби графік можна буде корегувати. Після налагодження процесу вивезення сміття у Воскодавському окрузі відповідний графік буде розроблено для Тучинського старостинського округу.

Питання про ціну обмолоту зерна - одне з найактуальніших на сьогоднішній день. Наразі ціна коливається в межах від 45 до 60 грн за сотку. Вартість послуг залежить від марки комбайна, обсягу земельної ділянки чи паю. Традиційно це питання є найболючішим  для мешканців Симонівського округу. 

Підготовка закладів комунальної сфери до роботи під час осінньо-зимового сезону - питання, яке також потребує максимальної уваги з огляду на можливу перспективу збільшення в рази ціни на газ. У цьому плані важливим є аналіз внутрішніх ресурсів для забезпечення температурного режиму в приміщеннях. 

З огляду на це Микола Панчук доручив старостам округів оновити карту аварійних дерев, які потенційно можуть бути використані, як сировина для опалення. 

Микола Панчук також нагадав, що в громаді тривають виїзні прийоми громадян. Під час зустрічей з мешканцями сіл населених пунктів усі порушені ними питання оцифровуються, а їх вирішення береться на контроль. Тому для максимального вивчення проблемних моментів важливою є активність мешканців сіл та їх участь у виїзних прийомах громадян.

Підготовлено за матеріалами Гощанської селищної ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації