субота, 9 березня 2024 р.

Членкині Коаліції 1325 Рівненщина – обговорили як долати виклики війни на місцевому рівні - відео


У Рівному відбулася чергова зустріч Коаліції «Рівненщина 1325» в рамках проєкту «Жінки. Мир. Безпека» : відповіді на виклики війни». Членкині Коаліції, які є представницями різних інституцій - громадського сектору, правоохоронні органи, соціальних та освітніх закладів - спільно обговорили ряд актуальних питань для роботи представників Коаліції. 
ВІДЕО 
Керівниця ГО «Центр підтримки громадських ініціатив Чайка» Лариса Гунько представила актуальні напрацювання Коаліції, зокрема вже  проведено ряд тренінгів для членів Коаліції, проведено стратегічну сесію та напрацьовано робочі меседжі, які учасниці обговорили під час зустрічі. Лариса Гунько розповіла про участь Рівненської делегації у  конференція: «Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом: елемент миру та світової безпеки», яка відбулася 4-5 березня 2024 року у Києві. Участь в конференції взяла перша леді України Олена Зеленська. 

Надалі познайомилися з новими членами Коаліції та діяльністю їхніх інституцій, які вони представляють.  З презентаціями виступили: 
Іванна Бояківська - Начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Рівненській області;
Оксана Остапчук майор поліції - Старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Рівненській області) управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України;

Тетяна Українець - представниця секретаріату Уповноваженого Верховної ради України з прав людини у Рівненській області.
Олена Хомич -  керівниця ГО «Центр інтеграції» у м.Рівному. 
Усі організації нині активно працюють з вразливими соціальними групами, тому їх діяльність напряму відповідає головним завданням діяльності Коаліції та відповідають резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» та Національного плану дій з її виконання. Учасниці переконані – спільними зусиллями вдасться досягнути поставлених цілей. 

Керівниця ГО «Жіноча Взаємодія» Ольга Горкавчук – презентувала результати роботи організації та плани на майбутнє, розповіла, які проблеми нині виникли у членкинь організації, адже нещодавно згоріло соціальне підприємство з вирощування перепілок. Тому, зауважила що варто також розвивати жіноче підприємництво та бізнес, адже це є запорукою успішного розвитку громади та економічної незалежності жінок. 

Нагадаємо, діяльність Коаліції «Рівненщина 1325» охоплює такі напрями: забезпечення рівноправної участі жінок і чоловіків у прийнятті рішень на всіх рівнях; запобігання насильству за ознакою статі;  захист прав і врахування потреб осіб постраждалих в умовах конфліктів і після їхнього завершення; та інші напрямки.


Захід організувала ГО «Центр підтримки громадських ініціатив Чайка» за сприяння Українського жіночого фонду

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації