неділя, 24 березня 2024 р.

Гощанська громада переймала досвід з формування «нульової» толерантності до корупції

Розбудова території доброчесності, формування «нульової» толерантності до корупції, освітня система та інфраструктура. Наскільки тісний зв'язок між цими процесами?

Практичну візуалізацію відповіді на це питання команда представників громади (в основаному освітяни) побачила в селі Радовель, що на Житомирщині.

Поїздка в Радовель стала частиною просвітницького проєкту Національної агенції запобігання корупції, з фахівцями й експертами якої ми тісно співпрацюємо в площині популяризації критеріїв доброчесності та їх всебічної інтеграції у складові системи життя громади - соціальну та економічну сфери, медицину й культуру, освітню інфраструктура… 

Органічний розвиток громади, підвищення якості життя людей можливі через гармонійну взаємодію всіх цих складових. Однак саме освіта має пріоритетну вагу і виступає не лише як засіб передачі знань, а як важлива точка трансформації для громади. 


З огляду на це, з огляду на важливість формування в громаді свідомого бажання жити в території доброчесності й дотримуватися її головних критерії представники громади в рамках проєкту «Радовель» ознайомилися з роботою місцевого Медичого центру, Центру безпеки. 

Найбільше емоцій під час рефлексії за результатами поїздки викликало знайомство з філософією освітніх методик Біотехнологічного ліцею «Радовель» та бачення ролі системи освіти в процесі трансформації громади від бізнесмена, керівника благодійного фонду «Радовель» Михайла Весельського.

Освіта формує цінності, знання та навички, необхідні для розвитку сучасного суспільства. Адаптивна, інноваційна та відкрита освітня система допоможе громаді впроваджувати зміни, реагувати на виклики та досягати сталого розвитку. Саме тому подібні поїздки є особливо цінними і важливими на сучасному етапі розвитку нашої громади в особливо складних умовах. 

За цікаві ідеї, корисні ініціативи та можливість цінної й важливої для нашої громади співпраці вдячний НАЗК, Олександру Стародубцеву та його команді. 

У нас спільна мета і шлях до неї - наш спільний шлях! Крокуємо вперед!

Підготовлено за матеріалами Гощанської громади


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації