вівторок, 26 березня 2024 р.

У Рівному відбувся EUROFORUM

Стратегічний розвиток Рівного сьогодні обговорили під час   Форуму «Рівне EUROFORUM: енергоефективність, сталий розвиток громади». Учасники Форуму  обговорили важливе питання - наш поступ у європейську спільноту та стратегічний розвиток.  

Участь у Форумі взяли представники та члени Рівненського регіонального відділення АМУ, а також об’єднав науковців і практиків, бізнесменів і владців, активістів та небайдужих рівнян, які працюють у галузі енергозбереження та стратегування.

Під час Форуму відкрили офіс декарбонізації та обговорили енергоефективні інновації.  Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян нагадав – «Рівне – єдине в Україні та одне з 52 пілотних міст Європи, що впроваджує Проєкт «Створення концепції NetZero для міста Рівне». Він отримав фінансування через NetZeroCities з дослідницької та інноваційної програми Європейського союзу Horizon 2020 в рамках грантової угоди. Тож місто, не витративши жодної бюджетної гривні, матиме чіткий сценарій декарбонізації, а відтак стане привабливим для інвесторів та комфортним для містян. Водночас, Рівне – перше місто в Україні, котре матиме унікальний досвід управління енергетичними даними, завдяки реалізації ґрантового Проєкту. Крім того, Рівне матиме ще й Офіс декарбонізації».  


Третя панельна дискусія присвячена європейській інтеграції міста Рівне та стратегії розвитку. Участь  в обговоренні взяли народний депутат України Олександр Аліксійчук, експерти проєкту Ради Європи з громадської участі Олексій Коваленко й Олександр Солонтай та заступник директора департаменту економічної політики- начальник управління регіонального розвитку Львівської ОДА Вадим Табакера.


Нині  Стратегія розвитку Рівненської МТГ потребує актуалізації, зосередились на програмі підтримки бізнесу в рамках місцевої ініціативи «Створення важливості муніципального бізнес-коворкінгу в м.Рівне».






Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації