четвер, 14 березня 2024 р.

Проблеми у сфері гендерно-зумовленого насильства обговорили у Вараші

У Вараші відбулася робоча зустріч з фахівцями соціальної сфери, поліції та медиками в рамках реалізації проєкту «Підвищення спроможності суб’єктів, які надають допомогу постраждалим від СНПК, насильства за ознакою статі, домашнього насильства у Рівненській області». 

ВІДЕО

Проєкт впроваджують фахівчині ГО Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» в період з грудня до березня 2024 року.  Зустріч відбулася у Вараському центрі  соціальних служб та послуг у приміщенні Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. 


Координаторка проєкту Тетяна Мельник наголосила - потрібно проводити комплексну роботу, механізм впливу на кривдників є, але він не завжди працює. 

Учасники розглянули вимоги законодавства щодо роботи з постраждалими та кривдниками, представники Вараської громади представили та обговорили проблемні ситуації, а саме як працювати з родинами де присутнє домашнє насильство. Особливо гостро стоїть ситуація, якщо в сімʼї є діти. Фахівці різних служб детально розповіли які заходи проводять, як виявляють постраждалих та яка процедура подальших дій та реагування на такі випадки. 

Нагадаємо основними цілями проекту є: 

- Експертна підтримка територіальних громад у запровадженні заходів щодо забезпечення постраждалих від СНПК та інших видів гендерно обумовленого насильства фаховою допомогою; 

- Підготовка спеціалістів-психологів, соціальних працівників до роботи з постраждалими від СНПК, домашнього насильства, насильства за ознакою статі; 

- Підготовка спеціалістів для проведення програм для кривдників у Рівненській області.



Заходи організовано ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» - грантером Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's FundУкраїнського Жіночого Фонду/УЖФ в рамках проекту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК», який УЖФ виконує в партнерстві з громадською організацією Ла Страда Україна» та Асоціацією жінок-юристок України ЮрФем за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та за фінансування Європейського Союзу.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації