субота, 30 березня 2024 р.

У Смизі відбулася Виставка робіт Володимира та Катерини Немир «ВідЧуття часу»

У Смизькій громаді Молодіжний інтеграційний центр «Кенеберг» ініціював локальний проєкт «Культура єднає», основною метою якого є підвищення соціальної згуртованості молоді і дорослих  та інтеграція ВПО в приймаючу громаду через призму культурної спадщини та особистого досвіду відомих земляків, яким небайдужа мала батьківщина. 

В рамках проєкту першою знаковою подією стала  Виставка робіт Володимира та Катерини Немир «ВідЧуття часу», де представлені унікальні картини львівського художника Володимира Немири та скульптури його дружини.

Сама Катерина Немира родом зі Смиги, дитячі роки пройшли у нашій громаді і скульпторка стверджує, що саме рідний край та її бабуся і дід спонукали з дитинства закохатися у мистецтво.

Культура - важлива в будь-який час, бо саме культурне середовище творить нашу суть та ідентичність. «Можна кожного дня ходити біля смітники і вважати це нормою, а можна оточувати себе красою і збагачувати свою душу, щоб життя стало наповненим цікавим змістом і подіями, - стверджує пані Катерина. Бо якщо ми багаті цінностями та мистецтвом, то нам не хочеться щось в когось красти або паплюжити те, що роблять інші, ми тоді стаємо єдиним цілим як громада і нас не здолати!»




«Наші роботи не комерційні, - зауважила пані Катерина. - Можливо, не всім зрозумілі, але вони несуть у собі печать образу та його чуття – чи в кераміці, чи в живописі. Мені вдалося поєднати керамічні технічні прийоми зі скульптурною пластикою. Тому вони трішечки інакші - наближені до землі, передають настрій і емоції. Я люблю з ними розмовляти, мені здається, що вони також говорять із глядачем. У мене дуже багато образів жінок - я люблю показувати жінку зрілу, красиву, впевнену в собі.» 

Виставка робіт Володимира та Катерини Немир «ВідЧуття часу»,  відбулася в рамках проєкту «Культура єднає» за підтримки ПрАТ «Єврошпон-Смига» та Дитячо-юнацького ФК «Єврошпон-Смига».

Важливі цитати від Катерини Немирі відвідувачам виставки:
"Картини потрібно довго-довго розглядати і залишатись з ними наодинці."
"Добрі копії може робити кожен, а от своє придумати..."
"Вміння збагатитись у розмові, вміння підставити плече - це і є щастя."
"Які ми талановиті. Головне не віддірватися від свого."

Повідомляє Агенція розвитку громад "Інтонація змін"


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації