субота, 30 березня 2024 р.

Як стати культурною столицею Європи – дізнавалась команда дієвців культури з Рівного - відео


Культурна спільнота Рівного продовжує  роботу над впровадженням Стратегії розвитку культури міста до 2030року. Цього тижня делегація з Рівного взяла участь у триденному тренінгу з інтернаціоналізації друга частина, який відбувся у Києві. Участь у навчанні також взяли представники культури з Вінниці та Одеси. Навчання відбулися в рамках програми EU4Culture. 
відео
Тренер Олександр Бабій підготував різнопланову програму навчання. Один з найкращих способів, для культурної спільноти, заявити про себе  - це міжнародна впізнаваність, тому роботу тренер побудував навколо відкритого конкурсу для України – Культурна столиця Європи 2030.  Команди з трьох міст спільно з експертами покроково розглянули вимоги до участі у даному конкурсі, та вивчили аплікаційну форму.  Усі міста, які є учасниками тренінгу потенційно мають можливість спробувати свої сили – переконаний Олександр Бабій.  Адже вже пройдений певний шлях. Зокрема, Рівне має стратегію розвитку  культури, культурна спільнота має вагоме портфоліо культурних проєктів, які підтримують різні донори, а це УКФ, Ізоляція, та міжнародні донори у тому числі програма EU4Culture. Місто також має потенціал та культурну інфраструктуру, а головне бажання не лише працювати, а й об’єднувати культурну спільноту міста.  

Тож команди опрацювали наступні тематичні блоки:
Конкурс: Культурна столиця Європи (ECOC) 2030;
Кейс: Як виграти та керувати міжнародним культурним проектом? - Фонд ІЗОЛЯЦІЯ;
Внесок у довгострокову стратегію;
Культурно-мистецький контент: кейси УКФ;
Культурно-мистецький контент та європейський вимір: Картування зацікавлених сторін;
Інформаційно-просвітницька діяльність: як використовувати партисипативний підхід у містах - Ro3kvit For Ukraine;
Менеджмент та спроможність реалізації.
Команди зробили практичні дослідження своїх міжнародних стейкхолдерів, склали план роботи команди  та проаналізували свої власні можливості, напрацювання презентували усім присутнім. 



Керівниця управління культури і туризму м.Рівне Наталія Лозовська зазначила -  «Участь нашої команди у таких тренінгах – показує нам наші сильні та слабкі сторони, разом ми визначаємо наш шлях та мету до якої варто рухатися. Під час роботи ми ще раз переконалися – що наша Стратегія розвитку культури - дієва, водночас нам вдалося об’єднати культурну спільноту міста.» 









Проєкт EU4Culture фінансується Європейським Союзом для підтримки культурного та креативного сектору в країнах Східного партнерства. Проєкт реалізується Goethe-Institut у партнерстві з Czech Centers, Danish Cultural Institute та Institut Français у Грузії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації