вівторок, 26 березня 2024 р.

У Рівному презентували Гендерний профіль Рівненської області на засіданні Коаліції «Рівненщина 1325»

Учасники Коаліції - представники державних установ, Національної поліції, обласного центру зайнятості, громадських організацій ознайомилися з документом, який відображає усі сфери життя мешканців області з урахуванням розподілу за статтю, віком, іншими важливими ознаками. Презентацію провела експертка Ольга Шминдрук, інформативно розповіла про методологію, правові основи, етапи та джерела збору даних. За даними дослідження - середній вік мешканців області дещо менше 40 років, а споживачами соціальних послуг є переважно жінки, середня тривалість життя чоловіків на 10 років менша, ніж жінок. Статистика звернень до поліції про випадки домашнього насильства свідчить про збільшення кількості звернень. Це водночас і про кращу поінформованість та готовність постраждалих звертатися за захистом і про зростання агресії у сім’ях рівнян. Це означає, що створення нових закладів допомоги є обгрунтованим і необхідним.

Гендерний профіль Рівненської області – це інформаційно-аналітичний документ, метою якого є виявлення відмінностей рівнів участі жінок і чоловіків, реалізації їхніх прав та можливостей у тій чи іншій сфері життєдіяльності суспільства, їх доступу до ресурсів (гендерні розриви) для використання при розробленні та реалізації гендерно чутливих програм розвитку області та формуванні бюджетних програм.


Обговорення вийшло не менш цікаве, ніж сама презентація. Адже, гендерний профіль – це відображення проблемних аспектів життя, а ще - про те, як зробити життя кожного і кожної повноцінним, комфортним, гідним і безпечним. Говорили про наболіле – як підтримати і допомогти постраждалим від війни, як захистити дітей від насильства, як позбутися гендерних стереотипів. Дізналися про діючі програми центру зайнятості для ветеранів та членів сімей  загиблих воїнів. 

Гендерний профіль підготовлено в межах проєкту «ЇЇ сила: підтримка жінок у часи війни та відновлення», який втілює Український Жіночий Фонд Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund у партнерстві з громадською організацією “Ла Страда-Україна” Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine за підтримки Бюро з демократії, прав людини і праці (DRL) Державного департаменту США


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації