середа, 13 березня 2024 р.

Міжмуніципальна співпраця громад – зменшує фінансове навантаження на місцеві бюджети

Міжмуніципальне співробітництво сьогодні – це актуальна вимога сучасності та інноваційна форма діяльності, яка дозволяє громадам вирішувати спільні питання, зменшуючи при цьому фінансове навантаження на свої бюджети.

У січні 2024 року Корецька громада підписала договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільних проектів з Соснівською громадою, про що внесено відповідну інформацію у реєстр договорів про співробітництво територіальних громад.

Людмила Дмитрук -
міська голова Корця

 Предметом договору є реалізація спільного проєкту «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд», що передбачає створення належних умов для підвищення рівня пожежної безпеки, своєчасного реагування на пожежі та надання допомоги у ліквідації надзвичайних ситуацій.

Корецька громада зауважила – це стало можливо завдяки роботі та за сприяння Рівненського регіонального офісу програми ГОВЕРЛА.  Зокрема, фахівець з надання муніципальних послуг Василь Курилас, надав консультативну допомогу та сприяв у підготовці нормативно-правових документів – зазначила Корецька громада.

Працюємо задля створення безпечного середовища та підвищення якості надання послуг населенню!




Радивилівська громада. 
Нині триває роботи між колегами Радивилівської та Бродівської грромад щодо  можливості взаємовигідної співпраці у сфері надання освітніх послуг.
Спільно з експертами проєкту визначили сильні сторони та потреби обох громад, окреслили напрямки роботи у спільних проектах.
Днями з робочим візитом у Бродівській громаді побували заступник міського голови Радивилівської територіальної громади Олександр Пастух, керуючий справами виконавчого комітету Радивилівської міської ради Сергій Гуща та керівники профільних напрямків Ірина Ковалевська та  Орися Сиротюк.

В рамках візиту спільно відвідали Бродівський центр професійного розвитку педагогічних працівників. Після презентації громад та обговорення ситуації в освітній галузі Бродівщини та Радивилівщини, директор БЦПРПП Олена Ткачик презентувала діяльність центру, спектр освітніх послуг та практичний досвід працівників. 

Проєкт «ГОВЕРЛА» надаватиме методичну та інформаційну підтримку для досягнення спільних цілей Бродівської та Радивилівської громад.

Підготволено за матеріалами Корецької та Радивилівської  рад

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації