четвер, 10 листопада 2022 р.

У Рівному українську вже вивчили понад 100 переселенців

Курси української мови «Філіжанка мови по-рівненськи», які організували у Рівному з початком війни Рівненське міське об'єднання товариства "Просвіта" ім. Т. Шевченка, пройшли понад 100 переселенців з різних куточків нашої країни.

Харків, Маріуполь, Сєвєродонецьк, Донбас, Ізюм, Краматорськ – це далеко не вся географія учасників курсів. Символічно у День української писемності та мови, сертифікати отримали випускники ІІІ-го потоку курсів.

«Дякую вчителям та учасникам, адже разом з вивченням тонкощей та краси нашої української мови, ми передаємо один одному набагато більше – любов, шану, гордість за нашу неймовірно багату культуру. Саме ці речі є фундаментом нашої незламної України» - зазначив міський голова Рівного Олександр Третяк під час вручення сертифікатів.  


Український народ – переможе! Тому що ми – єдина країна, єдина нація! Рідну мову дає нам Бог. Чужу нам приносять на вістрях ворожих мечів. І це істина. Сьогодні ми бачимо, що мова – наш щит, наша перепустка у майбутнє. І мова – має значення!

Заохочуємо українців говорити українською! А самі удосконалюймо нашу мову, бо вона прекрасна та неповторна!



Повідомив Олександр Третяк на своїх сторінках у соцмережах


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації