середа, 2 листопада 2022 р.

Здолбунівська громада увійшла до Коаліції Доброчесних громад

Меморандум про створення та функціонування Коаліції Доброчесних громад підписав Здолбунівський міський голова Владислав Сухляк. Підписання Меморандуму відбулося в межах Форуму Коаліції Доброчесних громад, який відбувся минулого тижня у Києві.

До форуму долучилися понад 20 голів громад, зокрема й з деокупованих територій.  Захід відбувся у форматі  діалогу та комунікації представників органів місцевого самоврядування, центральних органів влади з міжнародними донорами та партнерами.

Меморандумом представники місцевого самоврядування та громадського сектору задекларували готовність робити все можливе для посилення підзвітності та відкритості роботи громад. Зокрема – забезпечити публічне та прозоре звітування за отриману та розподілену гуманітарну допомогу на майданчику Prozorro.

До слова, Здолбунівська ТГ вже входить до числа тих громад,  які беруть участь у проєкті відкритого звітування про гуманітарну та благодійну допомогу громад. А завдяки використанню нового інструмента для забезпечення нагальних потреб  Prozorro+ у межах Ініціативи Коаліції Доброчесних громад та за підтримки ГО «Цегрін» і ДП «Прозорро» громада вже отримала гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

Нині ж  у ході форуму його учасники обговорили низку питань. Зокрема йшлося про необхідність стратегічного планування навіть в умовах війни, важливість публічної звітності та прозорості у роботі  забезпечення безпеки у громадах та інші важливі проблеми.

Організатори форуму – Центр Громадянських Ініціатив – ЦЕГРІН спільно з представництвом “Фонду Фрідріха Науманна за Свободу” в Україні у партнерстві з НАЗК та Prozorro.

Підготовлено за матеріалами Здолбунівської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації