пʼятниця, 4 листопада 2022 р.

«Рівні можливості»: у Здолбунівській громаді обговорили інклюзію в сфері профтехнічного навчання

У Здолбунівській громаді продовжують обговорювати правильне сприйняття людей з особливими освітніми потребами. На цей раз ініціативна група «Всі різні, всі свої» в межах програми «Мріємо та діємо» спільно зі Здолбунівським інклюзивно-ресурсним центром зібрала зацікавлену аудиторію на профорієнтаційний захід «Рівні можливості». 

У зустрічі взяли участь діти з особливими освітніми потребами та їхні батьки, представники навчальних закладів Здолбунова, Радивилова, Квасилова, Острога, Здолбунівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості. Долучився до спілкування і Здолбунівський міський голова Владислав Сухляк.

Учасники зустрічі обговорили інклюзію у сфері профтехнічного навчання та можливості працевлаштування. Адже зараз, в умовах війни та непростої соціальної ситуації, питання щодо забезпечення рівних прав та можливостей дітей і молоді з особливими потребами та їхньої успішної інтеграції в суспільство постає особливо гостро.

З огляду на це, важливого значення набуває професійна підготовка та професійна реабілітація підлітків з особливими освітніми потребами.

Прозвучали під час заходу й пропозиції щодо того, як покращити ситуацію, зокрема – від батьків дітей з особливими освітніми потребами. До прикладу, пропонувалося запровадити профорієнтаційні заходи для дітей, які не мають змоги покинути свої домівки. Запропоновані заходи у громаді мають намір втілювати вже найближчим часом.

За матеріалами Здолбунівської громади

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації