четвер, 3 листопада 2022 р.

Привільненська громада невдовзі матиме індустріальний ЕКО-парк технічних конопель

Стартує проєкт на території Привільненської громади. Меморандум про нову індустрію підписали напередодні. Створення ЕКО-парку технічних (не наркотичних) конопель передбачатиме запровадження нових робочих місць, створення доданої вартості та перспективи експорту.

«Уже двічі зустрічався з інвесторами. Обговорював можливість відкриття їхнього виробництва в області. А сьогодні підписали меморандум. Впевнений, цей проєкт відродить забуту в Україні індустрію. Наші прадіди і прабабусі пам’ятають технічні коноплі, як продукт, з якого багато чого виготовлялося. Ці надбання – не втрачені. Ми продовжимо розвиток галузі і вона стане ще одним драйвером розвитку Рівненщини. Вірю в це!» - наголосив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Індустріальний парк розташовуватиметься на більш як 42 га землі. В загальному там планується понад 2 тисячі робочих місць.

Тут давно задумали створити індустріальний парк ще у 2020 році. Це ділянка 43 гектари поблизу міжнародного транспортного коридору Київ — Чоп, який ділить громаду навпіл та перетинається з іншим  перспективним напрямком — трасою Доманове — Тереблече. Поряд електропідстанція, вода з підземних джерел. Тож іще 2020-го тут завбачливо інвестували пів мільйона у проєктно-кошторисну документацію та топографію.

Цей парк – це про технологічне майбутнє, глобальну продовольчу безпеку та розвиток бізнесу. Адже навколо нього планується розташування різних підприємств, які перероблятимуть коноплі.

Всього буде створено 10 підприємств різного спрямування від виробництва тканин з коноплі до виготовлення плит для екобудинків. Розвиток Індустріального парку на території Привільненської громади передбачатиме побудову потужностей з глибинної переробки технічних конопель та отримання ряду продукції: канати, тканина, целюлоза, біо-пластик, опалювальні пелети та будівельні матеріали, компоненти продуктів харчування тощо.
Перші будівництва розпочнуться вже навесні 2023 року, а на осінь вже працюватимуть переробні підприємства. Увесь комплекс планується збудувата за 2 роки. 
Одразу після підписання Меморандуму - представники 10 підприємств, які будуть працювати в рамках індустріального парку  - одразу зустрілися з місцевим бізнесом та підприємцями, розповіли про різні можливості та переваги  співпраці. 

Нагадаємо, з технічних конопель можна виготовити 200 найменувань різної продукції. Рослина використовується для виробництва: тканини (наприклад, пошиття форми для військових); медичних препаратів; косметики; енергетичних технологій.

Використано матеріали Рівненської ОВА та Привільненської громади

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації