вівторок, 1 листопада 2022 р.

Внутрішньо переміщені особи у Привільному випікали медове печиво

 Люди, котрі вимушено покинули свої домівки та нині проживають у Привільному випікали медове печиво та співали українських пісень.

В рамках проекту «Ділимося хлібом» у Привільненському молодіжному центрі проведено майстер клас із випікання медових пряників та їх яскравого оформлення. Така діяльність згуртувала учасників у щирому спілкуванні, корисній праці та популяризації української пісні.

Проведення заходу в молодіжному центрі стало можливим завдяки придбаному в рамках проекту обладнанню – хлібопічки та тістоміса. 

Реалізація проекту об’єднала команду з працівників громади та внутрішньо переміщених осіб, що нині проживають у наших населених пунктах. Щиро віримо, що наступні заходу будуть такими ж успішними та принесуть нові ідеї, що будуть також реалізовані на території нашої громади.






До процесу долучилися Ольга Матвійчук з онуком Максимом. Вони приїхали на Рівненщину з міста Дружківка Донецької області. "Це згуртовує і відволікає від суму за домом. Дізналися, що наше місто сьогодні обстріляли. Тяжко на душі, але прийшли, щоб хоч трохи розвіятись", — сказала Ольга Матвійчук.

Разом із переселенцями з різних областей випікали печиво і жителі Привільненської громади. Процесу передував етап знайомства. Учасники через малюнки борошном розповідали про себе і рідні міста чи села.

Олена Нусоченко про себе розповіла, що приїхала у Привільне з Маріуполя. Свою участь у проєкті "Ділимося хлібом" пояснила тим, що це допомагає відчути себе потрібною і адаптуватися на новому місці, познайомитися з людьми, які також покинули свій дім. "Не сидиш сама в хаті, а виходиш, щось робиш, спілкуєшся. Це не те що піти в супермаркет чи в кінотеатр. Тут якось усе по-домашньому", — зізналася Олена Нусоченко.



Проект «Ділимося хлібом» реалізовується за співпраці із Фундацією імені князів-благодійників Острозьких за підтримки Глобального фонду для фондів громад.  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації