вівторок, 8 листопада 2022 р.

Відбудова та підтримка України – головний меседж Форуму у Празі в рамках проєкту "Стійкі муніципалітети та державне управління в Східне партнерство"

З 01 до 05 листопада мери міст і селищ в складі делегації Асоціації  міст України взяли участь у проєкті "Стійкі муніципалітети та державне управління в Східне партнерство", який відбувся у столиці Чехії - місто Прага. Серед делегатів була Корецький міський голова Людмила Дмитрук. 

Українську делегацію Асоціації міст України разом з представниками Грузії, зустрів прем'єр міністр Чехії Петр Фіала у величній будівлі парламенту (Черненський палац). 

Основні питання, які розглядались на форумі:

 Антикризовий менеджмент.

 Відбудова України.

Енергетична самодостатність і боротьба з кліматом, щоб стати більш стійкими.

 Децентралізація.




В рамках проєкту "Стійкі муніципалітети та державне управління в Східному партнерстві" відбулися зустрічі і у м. Ліберці. 

Тут делегатів зустрічали країни Східного Партнерства, куди входить ряд країн, таких як: Вірменія, Азербайджан, Грузія, Республіка Молдова наша Україна.

Мета зустрічі - наблизити до країн-партнерів Європи і стати на шлях вже провідної держави, розповісти про західні цінності, правила и переваги Євросоюзу.

У м. Смржовка (Smržovka), яке розташоване в районі Яблонець-над-Нісою Ліберецького краю Чеської Республіки, учасники ознайомилися з діяльністю місцевої громади щодо реалізації проектів по розвитку саме цієї території: муніципальні, регіональні і державні. Також мер міста Смржовка ознайомив присутніх із стратегічними планами на найближчі роки. Провели жваве обговорення щодо ролі впливу громад на політику держави. 

Тож, дякуємо усім хто долучився, за прекрасний форум, нові знання, переданий досвід, нові напрямки роботи! 

Дякуємо Чешській та Європейській Асоціації міст за організацію такого заходу.

Чехія нас підтримує, надасть допомогу, ми ПЕРЕМОЖЕМО! Все буде УКРАЇНА! 

За матерілами Корецької міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації