понеділок, 12 лютого 2024 р.

Роль учасників бюджетного процесу в умовах воєнного стану – презентувала Людмила Кушнер для студентів магістрів


В рамках співпраці з НУВГП відбулася гостьова лекція в рамках практичної підготовки магістрів  за освітньою програмою «Економіка підприємства» з дисципліни «Управління антикризовою діяльністю підприємства». Участь взяла консультантка з бюджетних питань Рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер на запрошення доцента кафедри економіки підприємства і міжнародного бізнесу, к.е.н. Валентини Костриченко. 

Людмила Кушнер розкрила тему – «Роль учасників бюджетного процесу в умовах воєнного стану». На початку презентувала основні напрямки роботи Асоціації міст України та регіонального відділення. Під час лекції було розглянуте широке поле питань в контексті антикризового управління підприємствами різних галузей та форм власності, зокрема, сутність та структура бюджетної системи; принципи бюджетної системи і її збалансованість; стадії бюджетного процесу; основні учасники бюджетної системи, участь платників податків; вплив фінансової спроможності платників податків, зокрема визнаних кризовими,  на формування бюджетів усіх рівнів.

На прикладі громад Рівненщини проілюстроване розмежування доходів та видатків бюджетів усіх рівнів, міжбюджетні трансферти, міжмуніципальне співробітництво як розвиток підприємств комунальної власності. Особлива увага була приділена актуальним змінам до податкового кодексу і його впливу  на антикризовий процес. На цілому ряді конкретних прикладів показане значення діяльності  усіх учасників бюджетного процесу у відповідності до чинного законодавства,  виключаючи тіньові схеми.

Учасники заходу були одностайні в своїх оцінках: актуально, цікаво, максимально інформаційно, практично-корисно.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації