середа, 14 лютого 2024 р.

У Радивилові відбулися щорічні Загальні збори Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України - відео


До участі у роботі Зборів приєдналися міські, селищні та сільські голови громад-членів Асоціації міст України Рівненщини, а також  Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, Радниця Голови Асоціації міст України  Оксана Продан. 
Головував на засіданні Голова Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України, Радивилівський  міський голова Микола Карапетян. 

Микола Карапетян зазначив – сьогодні місцеве самоврядування активно допомагає військовим  і  це підтверджують усі громади члени АМУ. Так лише у 2023 році з місцевого бюджету Радивилівської громади на підтримку  ЗСУ було виділено 14 млн.грн, активно до допомоги долучаються заклади культури, адже регулярно влаштовують благодійні акції та концерти. 
Олександр Слобожан  подякував міським, селищним, сільським головам за ефективну допомогу Збройним силам України та активну участь муніципалітетів у боротьбі за Перемогу України,  а також системний розвиток місцевого самоврядування на Рівненщині.
ВІДЕО
У своєму виступі Олександр Слобожан роз’яснив позицію АМУ щодо мобілізаційного законопроєкту, який прийняли в першому читанні, у частині повноважень та відповідальності органів місцевого самоврядування.  Спільно з учасниками зборів обговорили  різні варіанти поправок, які варто внести в даний законопроєкт.  Детально розповів про роботу Асоціації міст України у 2023 році, про особливості формування бюджетів громад в умовах воєнного стану. Нагадав, що регулярно ведеться  робота на всеукраїнському та міжнародному рівнях. 

Оксана Продан детально розповіла над якими нині законопроєктами працюють фахівці та аналітики АМУ. Зокрема, важливе питання роботи рад в умовах коли депутати стали за захист України та не можуть особисто брати участь у сесіях, тому розглядаються поправки щодо проведення  сесій місцевих рад в онлайн форматі. Нагадала про секторальну роботу АМУ, а також роботу у профільних комітетах.  Європейська спільнота надає місцевому самоврядування різноманітну допомогу та підтримку та виступають за збереження в Україні місцевого самоврядування.  Тому, ми тут на місцях також повинні мати спільне бачення різноманітних проблем та шляхів їх вирішення.  Треба ефективніше налагоджувати співпрацю між громадами та центральним офісом АМУ, а саме – надавати ту інформацію, яка відображає реальну картину у різних сферах діяльності громад. 

Учасники зборів висловили свої пропозиції щодо актуальних питань та спільно обговорили проблеми, які нині мають органи місцевого самоврядування.   
Затвердили Звіт про роботу регіонального відділення за 2023 рік та План роботи на 2024 рік.




Повідомляє Рівненське РВ АМУ 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації