пʼятниця, 2 лютого 2024 р.

На Рівненщині стартував новий проєкт для молодіжних працівників та працівниць

У Радивилівській громаді відбулася перша презентаційна зустріч в рамках проєкту «Імпульс», який реалізує ГО «Асоціація молодіжних працівників України».

Проєкт  спрямований на те, щоб у відповідних управлінських процесах голос молоді був якомога гучнішим, молодь як цільову аудиторію та молодіжні ідеї чули.  Презентували проєкт менторка Оксана Вільчинська, керівниця ГО «Центр ініціатив «Віадук», вона буде супроводжувати процеси в контексті реалізації проєктних завдань і напрямів у громаді; Володимир Зиль, тренер програми «Молодіжний працівник», а також Наталя Чигир – заступниця начальника Управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА. 

«Ми завжди радіємо, коли молодь генерує ідеї, але вони самі, і браком коштів не можуть все втілити в життя. Тому правильно, коли молодь та громадський сектор будуть налагоджувати комунікацію та співпрацю з органами місцевого самоврядування. Це потрібно перш за все для того, щоб молодь могла втілити свої власні ідеї в життя і лишалась у громаді» - зазначив заступник міського голови Олександр Пастух.   


На першій зустрічі вивчили молодіжні потреби та запити у громаді у форматі фокус групи. «Імпульс» дає початок ще більш ґрунтовній роботі з місцевою активною молоддю, що допоможе молодим лідерам якісніше інтегруватись у функціонування громади «з середини», реалізовувати свої ідеї та ініціативи для її розвитку.


Участь у фокус групі взяли молодіжні працівники та молодь, представники учнівського самоврядування. Вони також висловили свої думки щодо запитів та потреб молоді Радивилівської громади. 

У межах проєкту ментори та тренери охоплять 40 громад по всій Україні, передбачені дослідження, базовий та спеціалізовані тренінги програми «Молодіжний працівник», а також адвокація молодіжної роботи у громадах.

Проєкт «ІМПУЛЬС» реалізовує громадська організація «Асоціація молодіжних працівників України» в рамках Ініціативи «Молодіжний працівник», яка стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації