пʼятниця, 23 лютого 2024 р.

На Рівненщині відбулася фахова підготовка молодіжних працівників - відео


У Рівному завершився базовий тренінг представників громад, які працюють з молоддю на тему «Молодіжний працівник».
Нагадаємо, проект «ІМПУЛЬС» реалізує ГО «Асоціація молодіжних працівників України» в рамках Ініціативи «Молодіжний працівник», яка стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». На Рівненщині партнерами проєкту є три організації - ГО «Центр громадських ініціатив «Віадук», ГО «Центр суспільних дій CIVITAS» та ГО ЗЕОН.
ВІДЕО

Під час відкриття тренінгу  начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпський зазначив -  «У нас сьогодні не проста ситуація, але ми мусимо працювати для молоді, не заважати їй і допомагати, і пам’ятати, що молодь це наше сьогодні. Адже майбутнє – це далеке і незрозуміле, ми маємо зараз активно працювати з молоддю, щоб вони не виїзджали, а залишались  в Україні, щоб в громадах  їх бачили і чули, дослухалися, разом з керівництвом громад спільно робити усе можливе для молоді» - зазначив Віталій Ліпський. 
Під час трьохденного навчання 25 учасників тренінгу опанували наступні теми: 
Хто такі молоді люди?
Що таке молодіжна політика?
Карта Молодіжної політики. Хто працює з молоддю в Україні?
Виклики та принципи молодіжної роботи.
Цикл молодіжної політики і участь.
Типи молодіжної політики.
Польова робота – дослідження.
Хто такі молодіжні працівники та працівниці.
Компетентності фахівців та фахівчинь по роботі з молоддю.
Знайомство та робота з менторами  - визначення ресурсів та можливостей.

Усі теми тренери доповнювали практичними завданнями, обговореннями, дослідженнями та презентували успішні кейси в молодіжній роботі. 
Під час польової роботи – учасники мали можливість у практичній площині провести власне дослідження у різних форматах, щодо потреб молоді. Потому напрацьовані матеріали презентували усім учасникам тренінгу. 
Тренери проєкту - Оксана Вільчинська,  Володимир Зиль та Ірина Стасюк відзначили високу вмотивованість молодіжних працівників та бажання розвивати молодіжну політику у своїх громадах. 

Загалом програма охоплює чотири області - Рівненську, Волинську, Закарпатську та Одеську. Участь в проєкті беруть представники 10 громад партнерок програми «ГОВЕРЛА» - Сарненська, Клесівська, Радивилівська, Здолбунівська, Корецька, Гощанська, Білокриницька, Костопільська, Рокитнівська та Острозька громади. Мета цього проєкту – зміцнити молодіжну політику у громаді, навчаючи та підтримуючи молодіжних працівників.



Проєкт «ІМПУЛЬС» реалізовує громадська організація «Асоціація молодіжних працівників України» в рамках Ініціативи «Молодіжний працівник», яка стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».
Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації